avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerespectarea dreptului de proprietate si a legii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerespectarea dreptului de proprietate si a legii

Buna ziua, va descriu problema unui prieten aflat in impas:
a avut o garsoniera inchiriata, cu contract inregistrat la finante cu tot ce trebuie ca sa fie legal.
Termenul limita a fost 1 februarie2010 pana la 1 februarie 2013.
A anuntat verbal si a facut o notificare pe care a inmanat-o personal chiriasului cu o luna inainte de terminarea contractului.

Nici pana azi chiriasul nu a predat cheile imobilului. l-a telefonat si nu raspunde.
Poate intra in garsoniera chiar daca chiriasii sunt acolo? Bineinteles ca-i insotit de
mine...sau trebuie sa aducem politia si cu ei sa-i dam afara pe chiriasi??
Vrem un sfat.
Cel mai recent răspuns: barrow , utilizator 11:43, 13 Februarie 2013
Sa-i spuneti prietenului Dvs ca trebuie sa ceara pe cale de ordonanta presedintiala evacuarea chiriasilor
cum domnule..ca sa dam afra din casa niste chiriasi care incalca orice drept trebuie ordonanta presedentiala????
Daca chemam politia pentru violare de domiciliu nu poate face nimic??

Poate nu ati inteles bine: CONTRACTUL A INCETAT sau s-a terminat. E ca si cum un strain ar veni la tine la usa, deschizi usa intra si apoi nu mai pleaca, ca-i bine si-i place....
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2013
barrow, utilizator
Chiar daca a expirat perioada pentru care a fost inchiriat spatiul locativ,masura evacuarii nu poate fi luata decat pe baza unui titlu, respectiv a unei hotarari judecatoresti. Se pot insa cere despagubiri pentru perioada de la implinirea termenului pana la parasirea efectiva a locuintei.In practica judiciara fostii chiriasi uzeaza de mijloace de sicanare a proprietarului prin solicitarea contravalorii unor ipotetice imbunatatiri aduse locuintei, Urmeaza termene, expertize, contraexpertize, invocarea unui drept de retentie pana la plata de catre proprietar a acestora si multe alte tertipuri astfel incat parasirea efectiva, cu executorul si organe de politie , eventual, are loc dupa foarte mult timp.
Oameni buni...in tara asta legea de partea cui este???
Adica eu ca propietar imi pun casa la bataie pentru unii sa le ofer conditii si apoi tot eu sunt ala care pierde..
Pai daca termenul de evacuare este peste 3-4 luni si poate se intinde si mai mult ,chiriasii stau bine mersi la mine in apartament?? Deci ce am scos pe mere dau acum pe la avocati si executori judecatoresti ca sa-mi castig dreptul de a sta in casa MEA!!

Un domn avocat cu roba mi-a spus ca , contractul de inchiriere are titlu executoriu...adica daca data cat se inchiriaza este inscrisa in contract atunci chiriasul poate fi dat afara imediat dupa ce contractul s-a terminat si s-a declarat si rezilierea la finante.
Adica chiriasii au decazut din drepturile de de chiriasi si sunt considerati persoane care incalca o proprietate privata.
Imi cer scuze dar nu am retinut termenii juridici...dar asa mi s-a precizat acum ce fac, care variante le aleg?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
barrow, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de comodat imobil - titlu executoriu? Geo3582 Geo3582 Poate un Contract de Comodat sub semnatura privata cu data certa sa constituie titlu executoriu la incetarea lui chiar inainte de termenul maxim - in conditii ... (vezi toată discuția)
Somatie prin executor judecatoresc pentru eliberare boxa inchiriata supercurat supercurat Buna ziua, Folosesc de mai multi ani un spatiu din subsolul blocului ca si boxa, avand contract de inchiriere si fiind la zi cu platile. Ma trezesc astazi cu ... (vezi toată discuția)
Chirias_lucrari_ tibik tibik Am inchiriat o casa unui chirias plin de initiativa. Acesta a efectuat lucrari de "imbunatatire", zice el, in casa respectiva: a demolat parapetul unei ... (vezi toată discuția)