avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vinzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vinzare-cumparare

Buna ziua,eu am fost infiata de nasa mea de botez de la virsta de 6luni acum am 33 ani ,mama mea a decedat anul trecut in nov. dar am aflat cu stupoare ca dinsa a vindut casa unor vecini cu contract de vinzare uzufruct acum citiva ani a primit 70 mil iar in contract scrie 30 mil.dar in momentul in care dinsa a decedat noii proprietari mi-au pus in vedere ca nu am voie sa iau nimic din casa ca ei iau dat mamei niste bani imprumut si nu ia dat inapoi,si ca ei nu au de gind sa o inmorminteze si asa ca am ramas si fara casa si cu datorii in urma inmormintarii dinsei .Se poate face ceva sau este prea tirziu macar sa recuperez ceva bani.Va multumesc frumos.#-o
Cel mai recent răspuns: carolyn , utilizator 10:38, 15 Februarie 2009
Eu cel putin nu inteleg din ce ati scris cine e persoana decedata mama naturala sau mama adoptiva ?
În privinţa vînzării, nu prea aveţi ce face. Dar celelalte bunuri vi se cuvin cu titlu de moştenire. Numai că, dacă aţi acceptat succesiunea, aţi moştenit şi datoriile defunctei şi s-ar putea ca datoriile să fie mai mari decît valoarea a ceea ce aţi moştenit.

Dacă nu aţi dat o declaraţie de acceptare, puteţi opta pentru acceptarea sub beneficiu de inventar, ceea ce înseamnă că nu veţi fi obligată să plătiţi datoriile defunctei decît în limita valorii bunurilor moştenite şi că o eventuală urmărire nu va putea fi făcută de creditori decît asupra acelor bunuri, patrimoniul dumneavoastră propriu fiind pus la adăpost.
verificati intai daca exista un contract de vanzare cumparare
Persoana decedata este mama mea adoptiva.Am scris in idea unui sfat
Contractul de v-c exista mi l-au aratat noii proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a locui socela socela daca am mutatia pe b.i la o adresa la care proprietarul a decedat iar concesiunea nu este dezbatuta acea mutatie mai e valabila? proprietarul fiind parintii ... (vezi toată discuția)
Mostenire tudor ionel tudor ionel Dupa decesul mamei in 2011 au ramas 2 ha teren arabil arendat,un loc de veci,diverse bunuri mobile si un apartament,dar care ,am aflat abia acum ,a fost vindut ... (vezi toată discuția)
Mostenire actiuni ticollino ticollino buna ziua, as dori sa-mi explicati si mie care sint pasii de urmat in urmatorul caz. mama mea a decedat in decembrie 2009 , iar in februarie 2010 am fost ... (vezi toată discuția)