avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Dupa decesul mamei in 2011 au ramas 2 ha teren arabil arendat,un loc de veci,diverse bunuri mobile si un apartament,dar care ,am aflat abia acum ,a fost vindut de celalalt mostenitor care a obtinut in secret o tutela asupra mamei si o dispozitie de primar care dispune vinzarea.Dupa deces am mers la primaria comunei unde exista rolul asupra terenului agricol,am notificat schimbarea titularului,mi-am asumat si platit ulterior impozitul datorat,la fel am procedat si cu arenda,am anuntat ca s-au schimbat arendatorii si vreau s-a intocmim alte contracte,am incasat in fiecare an arenda, fiecare in nume propriu .Am asteptat in tot acest rastimp disponibilitatea surorii mele de a proceda la partaj,acum cind principalul bun este instrainat,nu vrea sa dea o explicatie asupra destinatiei banilor ,mama a supravietuit vinzarii 16 luni,ori 70.000 ron nu se pot risipi asa repede.impreuna cu o pensie acceptabila plus ajutor inmormintare de la pensionari si doua case de ajutor reciproc Care ar fi posibilitatile de actiune si sanse de reusita in fata lacomiei si a samavolniciei celuilalt mostenitor
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 10:23, 8 Martie 2015
Buna ziua,
Daca nu reusiti sa ajungeti la o intelegere, atunci singura solutie este o actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire teren agricol tudorane tudorane Buna ziua, Bunicul meu a avut 30 ha teren arabil. La 62 ani a decedat. El a avut 2 fete.Bunica a decedat,precum si o fiica.Nu s-a facut dezbaterea masei ... (vezi toată discuția)
Contractul de arenda este contract de locatiune? arlandh arlandh Buna ziua! Pun aceasta intrebare pentru urmatorul motiv. Am studiat prevederile Noului Cod Civil si am inteles ca arenda ar putea fi asimilata contractului ... (vezi toată discuția)
Mostenire nedezbatuta- arenda romeo59 romeo59 in urma decesului tatalui meu am ramas patru mostenitori dar nu am dezbatut mastenirea ori sa fi facut alt demers.cum se poate proceda ca ca ceilanti trei ... (vezi toată discuția)