buna ziua, as dori sa-mi explicati si mie care sint pasii de urmat in urmatorul caz. mama mea a decedat in decembrie 2009 , iar in februarie 2010 am fost anuntat ca are de primit o suma de bani reprezentand contavaloarea actiunilor detinute la automobile craiova in urma cuponiadei. suma era la posta pe numele dinsei si s-a returnat ulterior. EFGsecurities, firma care se ocupa de tranzactionarea acestora din ce am descoperit din presa, spun ca banii vor fi depusi intr-un cont in momentul cind se intorc la ei indiferent ca esti de acord sau nu sa vinzi . tinind cont ca este vorba de 40 actiuni in valoare de 17,60 lei, deci un total de 7060 lei ce trebuie sa fac si daca merita,sa nu depasesc cu cheltuielile suma de recuperat. tin sa va spun ca la succesiunea in urma tatalui, mama mea impreuna cu cei doi frati ai mei au renuntatin favoarea mea, deci dinsa nu mai avea efectiv decit aceste actiuni.
va multumesc!
Inteleg ca nu ati dezbatut succesiunea de pe urma mamei.Obtineti un certificat de unic mostenitor ( pentru ca la succesiunea de pe urma defunctului tata ati ramas cu aceeasi masa succesorala , ramasa la randu-i si dupa urma mamei).Formulati apoi o cerere si aratati ca sunteti unicul mostenitor, dovedind cu o copie a certificatului de mostenitor si o copie a actului dvs de identitate si solicitati expedierea banilor pe numele dvs.
Cererea o veti expedia cu confirmare de primire, pe confirmare dreapta sus, scrieti ce acte contine plicul sau va deplasati personal si luati viza inregistrare cerere.Succes!
buna seara!
cu actele de stare civila mergeti la un BNP din raza ultimului domiciliu al defunctei si solicitati inregistrarea procedurii succesorale.
fratii dvs pot si acum sa renunte la succesiune daca asta doresc, caz in care se va emite CM-ul doar pe numele dvs.
costurile nu sunt mari.
consultati un notar.