avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... obligatiile lichidatorului judiciar ?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

obligatiile lichidatorului judiciar ?

buna seara ,am cesionat un srl in 2007 . si firma a intrat in lichidare dar nu din cauza finatelor ca a avut datorii si din cauza unei socitetati la care a avut datori in proces a intervenit finantele care sa opus lichidari desi aam avut datori de un miliard dar pe noul administrator nu la gasit sa vina cu actele de la srl ,firma lichidatoare trebuia sa ceara de la finante documente din care sa se ocupe si de recupararea creantelor care leam avut de la diferti terti ?sa se recupereze prejudiciul celui care a cerut lichidarea si bineinteles finatele la dosarul de lichidare nu exista nici un act prin care sa ceara de la finante daca a avut bani de incasat de la clienti ce pot face acum ?am dosar penal desi am cesionat firma inainte sa fie cu prpbleme
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 08:29, 12 Februarie 2013
Daca prejudiciul a fost cauzat sub mandatul dumneavoastra de administrator, cesiunea pe care ati facut-o este o betie cu apa rece ... In ce baza vi s-a atras raspunderea penala, pentru ce?
Fiti amabil si incercati sa scrieti in propozitii scurte, nu mai folositi fraze pentru ca se intelege foarte greu situatia de fapt expusa de dumneavoastra.
pt datoriile la stat dar firma lichidatore nu cerut de la finante creantele si acum eu ca si vechi adm sunt tras la raspundere eu aveam de incasat de la clienti sume mult mai mari decit erau datorille la buget
Chiar daca dumneavoastra aveati de incasat de la clienti sume de bani, era obligatia dumneavoastra ca si administrator sa va indepliniti obligatiile de plata care s-au nascut sub mandatul dumneavoastra. Cesionarea partilor sociale nu va absolva de raspunderea pentru neindeplinirea obligatiilor de plata la bugetul de stat.
Dumneavoastra ca si administrator aveati obligatia sa depuneti toate eforturile pentru recuperarea sumelor datorate de clientii dumneavoastra, faptul ca nu ati facut-o se poate interpreta ca inducere in mod voit a starii de incapacitate de plata a societatii.
da multumusc am inteles dar problema este ca din faza de urmariere politistul zice NU A PLATITI NICI ODATA DATORIILE LA BUGET /PARCHETUL LA FEL ,INSTANTA PE FOND LA FEL .EI CHINIT AM OBTINUT EXTRASE DE CONT DIN CARE REIASA PLATILE LEAM DEPUS IN APEL SI MI SAU RESPINS SI IN DECIZIE SCRIE ACEASI CA NU AM PLATIT CU BUNA STIINTA DARILE LA STAT .AM SI FISA ROL DIN CARE REIASA PLATILE ACUM SUNT IN RECURS LA CURTEA DE APEL MAI MULT NU FINATELE A CERUT LICHIDAREA FIRMEI .SI UN CLIENT CE SA MAI DEPUN IN RECURS?
Nu pot sa va ofer un raspuns pertiment deoarece trebuie studiate documentele depuse la dosarul cauzei. Nu pot intelege de ce instanta a respins inscrisurile depuse la dosar prin care ati dovedit ca pe timpul mandatului dumneavoastra de administrator s-au platit obligatiile fiscale.

Alte discuții în legătură

Atragerea raspunderii patrimoniale pavalutagigi pavalutagigi am fost adm. unic al unui S.R.L pana in 28.05.2008 moment la care am cesionat firma,fara datorii, unei alte persoane care a eliberat CEC-uri fara ... (vezi toată discuția)
Cum pot inchide o societate? gabitza1980 gabitza1980 Buna seara.CUM POT INCHIDE O SOCIETATE DIN 2007 CARE ARE DATORII 400 MIL.DAR PE CARE NU AM MAI AVUT ACTIVITATE SI NU VOI MAI AVEA ACTIVITATE?NU MAI POT PLATII ... (vezi toată discuția)
Lichidare voluntara srl sau cesiune? danpavel57 danpavel57 buna ziua, am un srl infiintat in 2003 in care am 90% din partile sociale, tatal meu 5% si o fosta colega 5% (pe colega nu o mai gasesc fiind plecata din tara ... (vezi toată discuția)