avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme moștenire din partea fraților
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme moștenire din partea fraților

Bună ziua,

Mă confrunt cu următoarea situație. Mama a murit de curând iar tata a decedat în urmă cu câțiva ani. După moartea tatălui, noi fiind 3 frați, mama a făcut tot ce a putut ca eu să renunț la partea de moștenire ce mi se cuvenea de drept după tata fiindcă intenționa să-i pună casa pe nume fratelui meu, chiar dacă ea avea trei copii.Atunci am consultat un notar și mi-am făcut hârtie cum că accept partea de moștenire ce mi se cuvine din partea lui tata. Între timp mama s-a îmbolnăvit iar fratele pe care toată viața l-a ajutat,( pe mine nu m-a ajutat niciodată :(( - n-a venit o dată să stăm de vorbă ca oamenii, cinstit , să discutăm ce vom face mai departe dacă mama va muri. Acum, că mama a murit am încercat, văzând că n-are nici cea mai mică intenție să lămurim lucrurile, să-i spun să ne întâlnim toți 3 să discutăm cum împărțim bunurile și ce facem cu casa rămasă de la părinții noștri iar răspunsul lui a fost că " acum nu e momentul, să o lăsăm pe mai încolo și că ( culmea ) nu știe unde sunt cheile de la casă ( eu n-am nimic de la casa părinților mei, nici cheie, nici nimic, nici măcar nu pot intra în casa părinților mei )... De menționat că mama a stat la el până în ultimul ceas, mama cu gura ei mi-a zis că a discutat tot ce era de discutat cu el și că toate sunt ca și rezolvate....Cum poți rezolva o astfel de situație, când propriul frate încearcă să te înșele pe față, te ia de prost, și nu vrea să stea cinstit, să discutăm cu cărțile pe față fiindcă, chiar dacă-i place, chiar dacă nu-i place, noi am fost trei copii la părinți și avem toți 3 drepturi egale ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:36, 11 Februarie 2013
La ce data a avit loc decesul?
Decesul a avut loc în luna aceasta. Succesiunea după tata am făcut-o, si aceea numai cu tam-tam si multe intrigi...:((Ceea ce practica mama, ura între frati, că de fapt asta lasă în urma ei, din nefericire :(( si o spun cu toată durerea, continuă fratele meu....
Depuneti declaratie de acceptare la notar si chemati mostenitorii la dezbaterea succesiunii.In caz ca nu va intelegeti,mergeti la instanta.
Multumesc, asta am înțeles. Dar dacă fratele la care a stat mama până la data decesului nu "găsește cheile și nici măcar nu știe cum arată", eu, în calitate de copil al decedatei nu pot schimba yalele și să intru în casă ?
Toti aveti dreptul de a locui acolo.
Daca apar neintelegeri va veti adresa instantei de judecata.
Avand in vedere faptul ca nu va intelegeti ar fi recomandabil sa va informati exact in ce situatie va aflati si sa mergeti la avocat.
Daca va veti intelege mergeti direct la notar.
Depinde cum vreti sa se imparta casa si cine sa o ia.
Casa se poate si inchiria si sa luati toti mostenitorii banii si sa ii impartiti.
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Mati82 Mati82 Tata ha cumparar in 1964 o casa cu prima sotie sau divortat dar au avut doi copi ,sa recăsătorit si a mai avut un copil.Tata a murit ,ultima lui soție a ... (vezi toată discuția)
Mai putem face succesiunea dupa 11 ani ruscrina77 ruscrina77 buna ziua tata a decedat in 1998 si a lasat in uram lui o casa si 58 arii de teren noi nu am facut succesiunea , o putem face acum , poate fi considerat ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa tata mihaela_badea mihaela_badea Buna ziua, Am o problema pe care as dori sa o lamuresc... In 2009 tata a mostenit casa parinteasca dupa decesul mamei sale, fiind singurul mostenitor de ... (vezi toată discuția)