avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Tata ha cumparar in 1964 o casa cu prima sotie sau divortat dar au avut doi copi ,sa recăsătorit si a mai avut un copil.Tata a murit ,ultima lui soție a murit si acum as vrea sa stiu cum se împarte moștenirea avândprima lui soție este decedata din cei doi copi doar unul si un nepot ,cea dea doua soție a decedat trăiește copilul din a doua căsnicie .
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 14:00, 16 Octombrie 2017
Cand a decedat tatăl? Mergeți la notarul din raza ultimului domiciliu și veți afla inclusiv ce acte va trebuie, onorariu, etc.
Tata a decedat pe 13mai 2011 si mama 15 mai 2017 problema este ca eu cred ca la notar nu o sa ne înțelegem
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Octombrie 2017
trandafir2, moderator
Dacă nu va înțelegeți la notar, cu încheierea de verificare a evidentelor succesorale mergeți la judecătorie. Ați întocmit acte de acceptare tacita după tata ,sau ați înregistrat declaratia de acceptare in cele 6 luni de la deces ?
Ultima modificare: Duminică, 15 Octombrie 2017
avvalentina, utilizator
Nu după tata nu am făcut nimic pentru ca sora me nu a vrut .Acum va cei doi părinți ani mei au decedat vreu sa rezolv situația pentru ca de mulți ani sunt singura cara a avut grije de ei si de casa si vreau sa stiu ce drept avem fiecare .
Ultima modificare: Duminică, 15 Octombrie 2017
trandafir2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Regula e ca în termenul de prescripție, mostenitorii cu vocatie trebuie sa înregistreze o declarație de acceptare la notar ( 6 luni termenul de acceptare după decesul tatălui și un an după decesul mamei ) ,ori sa efectueze acte de acceptare tacita. Nu s-a întâmplat așa, cel interesat poate solicita instantei sa constate ca un moștenitor e străin de mostenire. Mergeți la un consultant cu, actele..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz de recunoastere a calității de mostenitor de catre actuala familie tatălui meu icpopescu icpopescu eu sunt fiul din prima căsătorie a tatălui meu care a decedat acum un an de zile, iar familia actuala refuza sa ma invite la masa ... (vezi toată discuția)
Succesiune rada78 rada78 Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii cu privire la urmatoarea problema: tatal meu a fost casatorit de 3 ori iar primele 2 casnicii au rezultate 2 fete; in ... (vezi toată discuția)
Mostenire tgf tgf Strabunica dinspre tata a decedat iar o matusa, sora tatalui are toate actele, cum pot deveni si eu mostenitor al unei supraf de teren agricol? precizez ca ... (vezi toată discuția)