Tata ha cumparar in 1964 o casa cu prima sotie sau divortat dar au avut doi copi ,sa recăsătorit si a mai avut un copil.Tata a murit ,ultima lui soție a murit si acum as vrea sa stiu cum se împarte moștenirea avândprima lui soție este decedata din cei doi copi doar unul si un nepot ,cea dea doua soție a decedat trăiește copilul din a doua căsnicie .
Dacă nu va înțelegeți la notar, cu încheierea de verificare a evidentelor succesorale mergeți la judecătorie. Ați întocmit acte de acceptare tacita după tata ,sau ați înregistrat declaratia de acceptare in cele 6 luni de la deces ?
Nu după tata nu am făcut nimic pentru ca sora me nu a vrut .Acum va cei doi părinți ani mei au decedat vreu sa rezolv situația pentru ca de mulți ani sunt singura cara a avut grije de ei si de casa si vreau sa stiu ce drept avem fiecare .
avvalentina
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Regula e ca în termenul de prescripție, mostenitorii cu vocatie trebuie sa înregistreze o declarație de acceptare la notar ( 6 luni termenul de acceptare după decesul tatălui și un an după decesul mamei ) ,ori sa efectueze acte de acceptare tacita. Nu s-a întâmplat așa, cel interesat poate solicita instantei sa constate ca un moștenitor e străin de mostenire. Mergeți la un consultant cu, actele..
Succesiune
rada78
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii cu privire la urmatoarea problema: tatal meu a fost casatorit de 3 ori iar primele 2 casnicii au rezultate 2 fete; in ... (vezi toată discuția)
Mostenire
tgf
Strabunica dinspre tata a decedat iar o matusa, sora tatalui are toate actele, cum pot deveni si eu mostenitor al unei supraf de teren agricol? precizez ca ... (vezi toată discuția)