avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se poate anula concedierea in instanta?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se poate anula concedierea in instanta?

buna ziua, cazul meu este urmatorul:
- lucrez la o societate comerciala incepand aprilie 2010, contract nedeterminat, studii superioare;
- am primit decizie pe 01.02.2013 ca incepand cu data de 01.02.2013 sunt trecut in alt departament dar incadrat cu studii medii si pe un alt post ce nu are legatura cu pregatirea profesionala sau cu ce am lucrat pana acuma (se poate ?); la aceasta decizie am primit noua fisa de post si actul aditional la cim, care la articolul 6 imi spune ca “prezentul act additional s-a incheiat in 2 exemplare originale, cate unul pentru fiecare parte, si isi produce efectele incepand cu data de 09.03.2013 (??? chiar asa scrie).
- tot atasat acestei decizii am primit si notificarea/ preavizul de 20 zile lucratoare, deoarece firma se restructureaza/reorganizare, si mi se desface contractul de munca conform cu art. 65, alin.1, iar in data de 02.03.2013 se incheie contractul de munca (cum ramane cu actul aditional care isi face efectul dupa 09.03.2013 ???).
Va intreb:
- cum ma plateste in perioada preavizului, deorece nu exista alt act aditonal la cim pentru aceasta perioada ?
- se considera actul aditional si decizia de mutare in alt departament nul in cazul de fata?
- se poate anula decizia de concediere (la tribunal) ?, deoarece in aceasta decizie este specificat ca in perioada preavizului incepand cu 04.02.2013 sunt incadrat in noul departament, neexistind nici un act aditional la cim sa ateste asta;
- se poate revenii la starea initiala pana in 01.02.2013 si apoi sa se rescrie o noua notificare de concediere dar cu o incadrare coerspunzatoare?
Eu consider ca e un abuz.
Orice sfat este binevenit, multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:16, 26 Februarie 2013
da, este obligatorie incheierea unui act aditional la c.i.m. privind cel doua modificari ...actiunea in instanta se va depune in termen de 45 de zile la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca .. actiunea este scutita de plata taxelor judiciare ..

Termenul incepe sa curga de la data comunicarii actului de modificare .. in cazul dvs, parerea mea este ca termenul ar incepe sa curga de la data platii salariului ...
o parere,
- in cazul acesta se poate obtine in instanta o repunere la situatia initiala sau reincadrarea corecta pe perioada 01.02.2013 - 02.03.2013 si plata corecta conform ultimului act aditional incheiat

multumesc
Da, se poate obtine in instanta repunerea in situatia anterioara modificarii , plus plata corecta a drepturilor salariale de la 01.02.2013 ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sfat va rog b0g23 b0g23 Buna seara, vreau si eu un sfat, in continuare va prezint cazul meu: - In aprilie 2010, m-am angajat la o societate ca inginer (incadrare studii superioare) ... (vezi toată discuția)
Calcul preaviz Gabriela Somesan Gabriela Somesan Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu o informatie : in cazul acordarii unui preaviz ziua in care inregistrez actele si le aduc la cunostinta angajatului in ... (vezi toată discuția)
Demisie-art 81 pct 8 liveomars liveomars La insistentele angajatorului( nu mi-a dat salariul la timp,a chemat politia la serviciu si m-a dat afara din cladire) mi-am dat demisia cu art 81 pct 8 cu ... (vezi toată discuția)