avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune interna si lichidare srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune interna si lichidare srl

Detin 95% dintr-un SRL si sunt si administrator. Firma este suspendata si nu a avut niciodata activitate (tranzactii) nici cand nu era suspendata. Vreau sa preiau si cele 5% de la celalalt asociat (pe care nu il intereseaza deloc aceasta firma) apoi sa lichidez firma ca asociat unic.
Cat dureaza, care sunt costurile, ce pasi trebuie sa urmez?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 13:52, 9 Februarie 2013
1. hotararea AGA de cesiune, contract de cesiune, act constitutiv actualizat si apoi dizolvarea la ORC, costuri aproximative, 1200 lei
Nu mai preluati si partile sociale detinute de asociatul dumneavoastra pentru ca inregistrarea acestei mentiuni la Registrtul Comertului implica costuri suplimentare.
Daca veti face dizolvare - lichidare voluntara (prin acordul asociatilor) si radiere costurile vor fi de maxim 400 lei.
Ca si durata aceasta procedura se face in maxim 2 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare voluntara srl sau cesiune? danpavel57 danpavel57 buna ziua, am un srl infiintat in 2003 in care am 90% din partile sociale, tatal meu 5% si o fosta colega 5% (pe colega nu o mai gasesc fiind plecata din tara ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma- cum se stinge persoana juridica? pop sorin pop sorin Buna ziua. Legat de un SRL, care este procedura prin care se stinge persoana juridica? Asociatul unic a decedat, astfel succesorii vor sa lichideze ... (vezi toată discuția)