avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort rapid
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort rapid

Buna ziua ,sunt despartita de 20 ani in fapt ,copiii majori ,fara propietati comune ,as dori sa divortez cat mai repede .Ce trebuie sa aleg :tribunal ,primarie sau notar ??? El traieste in alt oras ,are alta adresa .Multumesc
Puteti divorta la notar insa trebuie sa fiti prezenti amandoi la eliberarea certificatului de divort. De la data depunerii cererii fie personal sau prin mandatar dupa 30 de zile va prezentati la notar si se incheie procedura cu eliberarea certificatului de divort. Competent este notarul de la locul incheierii calatoriei sau del a domiciului comun al sotilor.
La starea civila sau notar divortati cel mai repede. Conteaza insa ca sotul sa fie de acordul cu divortul, atfel va trebui sa va adresati instantei.
Vorbiti cu sotul sa vina la starea civila ca este gratis.
Daca nu vine va trebui sa sesizati instanta de judecata pentru divort.
Daca sunteti despartiti in fapt de 20 de ani aveti toate sansele sa divortati la instanta.
Da, la stare civila e la fel de rapid si e mai ieftin ca la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa divortez carmenspata carmenspata Buna ziua,am si eu o intrebare la dumneavoastra.vreau sa divortez de.. sotul meu,pe cale amiabila ,la notariat.Dorersc sa stiu cit dureaza si ce acte trebuie ... (vezi toată discuția)
Divort gsm87 gsm87 Buna ziua! Am o problema destul de serioasa. Sunt plecata in strainatate de 2 ani, am fost si in tara, anut trecut in august, cam o luna. Situatia in care ma ... (vezi toată discuția)
E posibil un divort in cateva zile? manuela43 manuela43 Va supun atentiei urmatoarea situatie: doi soti cu dubla cetatenie romana-americana au avut casatoria in Romania si au domiciliul in SUA. Vor sa divorteze ... (vezi toată discuția)