avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata cass - plecat din tara?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata cass - plecat din tara?

Am un PFA infintat in 2008 de la care am avut venituri pana in 2010, cand am plecat din tara si actualmente sunt tot in strainatate la munca. Inainte de a pleca din tara, am vrut sa inchid PFA-ul dar de la Finante mi s-a spus ca nu merita sa-mi inchid PFA si ca atat timp cat nu am inregistrate venituri la Adm. Financiara nu o sa am nici de platit contributii sociale.
Am achitat la CASS cota de contributie de sanatate pe toata perioada in care am avut veniturile.
Acum am primit la domiciliul meu din Romania o instiintare de la CASS ca sa ma prezint sa clarific situatia restantelor/platilor la contributia de sanatate. Nu inteleg care e treaba. Dupa ce nu am mai avut venituri si nu am mai platit cass, nu am mai fost asigurat si gata. Ce sa mai dovedesc? Ei nu au in baza de date situatia platilor mele?
Practic, eu nu ma mai intorc in Romania decat in vizita, asa ca ce obligatii de plata mai am catre statul roman, neavand alte venituri incasate aici in tara?
Cu respect,
F. S.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:31, 10 Februarie 2013
Ce contine acea înștiințare de la Casa de Asigurari de Sanatate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributiei pentru asigurari de sanatate retroactiv ivanov cristina ivanov cristina Buna seara Intrebarile sunt pentru un PFA Legea privind plata CAS (contributia pentru asigurarea de sanatate) a fost data in anul 2009, acum ei imi trimit ... (vezi toată discuția)
Strainatate, dobanzi bancare si impozite - sfaturi? siva2014 siva2014 Buna ziua tuturor, Nu mai locuiesc si nu mai lucrez in Romania de peste 5 ani, insa mi-am pastrat domiciliul. In toata aceasta perioada am avut depozite ... (vezi toată discuția)
Obligatii restante dupa inchiderea pfa costelmacovei costelmacovei Bună ziua mă numesc Macovei Costel am avut un Pfa acum 12 ani în urmă și nefiind profitabil am fost nevoit să îl închid mi-am plătit impozitul pe ... (vezi toată discuția)