avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... doua suspendari in 6 luni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

doua suspendari in 6 luni

buna ziua ! situatia sta in felul urmator : in luna octombrie 2012 mi-a fost retinut permisul de conducere cat B pentru neacordare prioritate la trecere de pietoni, am facut contestatie si in baza unui certificat de grefa mii-a fost restituit si pe data de 3 martie 2013 am prima infatisare. pe data de 9 februarie 2013 dintr-o inconstienta si avand 3 km pana acasa am urcat la volan dupa ce consumasem alcool . mi-a fost suspendat permisul pe 90 de zile si mi s-a dat dovada fara drept de circulatie . daca nu depun nici o contestatie si astept cele 90 de zile ce fac cu infatisarea de pe 3 martie mai trebuie sa ma duc ?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 20:47, 11 Februarie 2013
evident, sunt doua situatii total diferite
avocat_bogdan_marinescu1975 a scris:

evident, sunt doua situatii total diferite


in cazul meu crede-ti ca imi va aproba cererea pentru o reexaminare ? ca sa imi reduca perioada de suspendarea la 30 de zile.
daca cumva pierd in procesul de pe 5 martie se aduna si suspendarea de acolo in cazul in care imi aproba reexaminarea si reduc la 30 de zile o sa am 30 de zle de la prioritate si inca 30 de zile de la alcool . cam asa ar veni nu ? si daca nu imi aproba reexaminarea voi avea 90 zile de la alcool si inca 30 de la prioritate deci 120 de zile ???
În cazul în care vă este respinsă plângerea contravențională, vor fi două contravenții, dar acestea nu se cumulează pur și simplu.

Perioada de suspendare depinde de numărul total de puncte de penalizare care v-au fost aplicate prin cele două sancțiuni, astfel:
- 30 zile dacă punctele prevăzute pentru fiecare contravenţie, însumate cu punctele din evidenţă, totalizează 15 puncte;
- 60 zile dacă punctele prevăzute pentru fiecare contravenţie, însumate cu punctele din evidenţă, totalizează între 16 si 20 puncte;
- 90 zile dacă punctele prevăzute pentru fiecare contravenţie, însumate cu punctele din evidenţă, totalizează peste 20 puncte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut (0,21 alcoolemie) RG33 RG33 Buna seara ! Sunt din Bucuresti, si in urma cu cateva zile [i](09 aug.2012)[/i] in urma unui control de rutina, mi s-a retinut permisul de conducere in Oradea, ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru 7 luni??? ciresel ciresel Buna ziua! Am avut un accident in primavara,accidentand un pieton ce traversa regulamentar pe trecerea de pietoni.In urma probelor de sange mi a iesit ... (vezi toată discuția)
Alcoolemia la volan scorpion6 scorpion6 Buna ziua , ma poate ajuta cineva in legatura cu noile modificari din codul rutier . Mi sa retras carnetul pentru o perioada de 4 luni , plus evident amenda , ... (vezi toată discuția)