avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Chemare din Concediu Medical pentru examenul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Chemare din Concediu Medical pentru examenul de Medicina Muncii

Conducerea societatii la care sunt angajat urmareste sa imi gaseasca un motiv in scopul inchiderii CIM.
Una dintre problemele cu care ma confrunt este urmatoarea.
In momentul de fata sunt in Concediu Medical.
In acest timp, administratorul societatii la care lucrez ma instiinteaza, printr-un e-mail, de faptul ca solicita efectuarea examenului medical periodic de Medicina Muncii, conform unui inscris semnat si parafat de acesta, spunandu-mi de asemenea ca acest examen medical se realizeaza periodic (o data pe an) si are caracter obligatoriu.
In e-mailul pe care mi l-a trimis este mentionat faptul ca trebuie sa ma prezint obligatoriu la acest control medical, fiind facuta si o programare la o anumita data si la un anumit doctor de catre conducerea societatii.
Cu toate ca eu i-am instiintat de faptul ca eu sunt in Concediu Medical, conducerea mi-a facut o programare la examenul de Medicina Munci in timpul cand sunt in Concediu Medical.
Mentionez faptul ca nu s-a implinit un an pentru urmatorul control periodic de Medicina Muncii.

In acest context, va solicit ajutorul pentru a ma sfatui cum as putea proceda.
Astept raspunsul dvs. cat mai urgent!

Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 11:36, 15 Februarie 2009
Daca va aflati in concediu medical, nu va poate nimeni obliga sa va prezentati la nici un examen medical, fie el chiar de medicina muncii, decat la analizele si examinarile recomandate de medicul care v-a acordat concediul medical.
Comunicati angajatorului in scris ca starea de boala nu va permite sa va prezentati la examenul de medicina muncii, pe care urmeaza sa vi-l reprogrameze cand va reintoarceti la serviciu..
Pe perioada concediului medical contractul individual de munca este suspendat. In aceste conditii, angajatorul nu poate sa va oblige sa va prezentati la examenul de medicina munci programat.
CIM este suspendat pe durata concediului medical in masura in care salariatul a depus certificatul medical la angajator. Doar pe baza unei instintari verbale nu se suspenda CIM.
Fiind vorba de un control medical anual, pentru salariatii aflati in imposibilitatea de a efectua controlul motivat, acesta poate fi reprogramat dupa data incetarii CM.
Chiar daca nu s-a implinit 1 an de la ultimul control angajatorul poate face programare pentru controlul anual.
In cazul in care angajatorul doreste o confirmare a diagnosticului de pe certificatul medical , si contesta legalitatea eliberarii lui, un consult efectuat dupa ce salariatul se vindeca este inutil.
Ultima modificare: Duminică, 15 Februarie 2009
adelaida_07, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariatul refuza controlul medical periodic buna ziua, va rog ... Catalinavoinea11 Catalinavoinea11 Salariatul refuza controlul medical periodic Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Un salariat nu s-a prezentat la controlul medical ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. angajatorul ne-a anunțat cu 3 zile în urmă că ... fruntela fruntela Bună ziua. Angajatorul ne-a anunțat cu 3 zile în urmă că trebuie să ne prezentăm la controlul medical periodic ce se va efectua în incinta instituției ... (vezi toată discuția)
Cum sa rezolv? stelianarotaru stelianarotaru Pentru unul din salariati medicul de med.muncii a eliberat fisa de aptitudine, dupa controlul medical periodic, cu valabilitate de 4 saptamani. In acest timp ... (vezi toată discuția)