avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer proprietate

Buna ziua,
Am nevoie de ajutorul dvs. Detin un SRL, care este pe zero de 5 ani.
Pe firma este cumparata o cladire, de circa 8 ani, care genereaza impozite si penalitati foarte mari acumulate in decursul celor 7-8 ani. Cladirea este in degradare avansata si nu imi permit pastrarea ei. Nu am posibilitatea de achitare a taxelor si impozitelor si as vrea sa o instrainez, dar nu am gasit cumparator din cauza degradarii si a taxelor acumulate in suma mare.
Doresc sa o transfer pe numele unuia dintre asociati, pentru a nu mai genera taxe si impozite atat de mari. Dar, nu am bani sa achit impozitul acumulat pentru a obtine certificatul fiscal. Care este modalitatea de a evita acest certificat fiscal, urmand ca apoi sa achit darile ulterior vanzarii.
Multumesc
Vanzarea unui imobil trebuie incheiata la notariat, asa ca ar fi bine sa discutati cu notarul care intocmeste contractul.

Din practica va spun ca este nevoie de certificat fiscal fara datorii.
Va trebui sa achitati aceste dari anterior vanzarii autentice spre a se putea incheia actul.Cu un antecontract nu puteti rezolva problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare imobil sau antecontract de vanzare cumparare imobil? inlineasofa inlineasofa O societatea X vrea sa vanda o cladire proprietatea firmei la societatea Y la prêtul de 100.000 Euro. Societatea Y vrea sa incheie contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Se poate rezilia un antecontract pe motiv de neplata a impozitului pe cladire de catre promitentul-cumparator? mihacireasa mihacireasa Se incheie un antecontract de vanzare-cumparare prin notariat; totodata, promitentul-cumparator se si muta in apartament, lucru mentionat in antecontract ... (vezi toată discuția)
Contestare act de vanzare-cumparare de catre mostenitorul unei persoane de 85 de ani glicheria glicheria Cum pot demonstra ca vanzatorul - in varsta de 85 de ani - prezinta afectiuni psihice care au condus la diminuarea discernamantului ? ....situatie a condus ... (vezi toată discuția)