Da!Simplu...
Dar daca el a platit un produs,la solicitarea bancii,care sa-l asigure in situatia in care nu va mai fi capabil sa munceasca si sa plateasca ,cine-i vinovat?
Repet,el a platit o asigurare care sa-l absolve de plata in caz de pierderea capacitatii de munca,(lucru care se intampla rar,din fericire).Si cei de la Asigurare s-au gasit sa raspunda ca el a fost bolnav!!!!Un om care pana cu o zi inainte a mers la serviciu.,si-n ziua urmatoare era imobilizat la pat. Si daca-ti cade o caramida in cap Asigurarile vor putea sa demonstreze ca daca nu aveai tensiune ,nu ai fi facut comotie cerebrala,de exemplu si ca urmare problema ta se datoreaza ...bolii.
Exista legislatie care sa reglementeze interpretarile dupa bunul plac al firmelor de asigurari?
Din pacate ,inteleg ca asiguratorul nu v-a explicat clar motivul pentru care nu-si onoreaza obligatia de plata.Comotia cerebrala nu intra la accident,fiind considerata boala . Lucrez in domeniul asigurarilor si chiar si pentru mine a fost o surpriza sa citesc despre acest lucru in conditiile contractuale dar se pare ca aceasta excludere are fundamentare medicala.Viata noastra,in general,insumeaza multe exceptii, si vreau sa va spun ca imi pare tare rau de situatia tatalui d-voastra si in doresc sa gaseasca putere si, cumva,o rezolvare in ceea ce priveste creditul contractat.
Va multumesc pentru raspuns si mi se pare logic.Numai ca asigurarea respectiva se specifica si ruperea diferitelor organe ,produsa brusc ca urmare a efortului fizic excesiv,situatie in care eu consider ca s-a incadrat perfect tata.
Inteleg perfect necesitatea asigurarilor dar consider ca orice act medical va consemna o multime de afectiuni si niciun act medical nu o sa specifice ca respectivul a ajuns in situatia aceea pentru ca a muncit prea mult,sau pentru ca i-a cazut o caramida peste mana cand darama un zid...
Imi pare rau ,dar este stiut ca atunci cand ajung sa plateasca o asigurare de invaliditate ,multe firme de asigurari cauta in trecutul medical al asiguratului o chichita de care sa se lege un medic premiat de firma pentru ca a demonstrat ca clientul a ajuns acolo pentru ca era hipertensiv nu pentru ca l-a lovit masina,de exemplu...
Nu incerc sa lovesc in sistemul de asigurari pe care-l sustin,dar uneori se joaca murdar prin interpretarile date.
Ati scris ca problema tatalui d-voastra este-accident vascular. Daca aveti respectivul contract de asigurare ,in mod normal ar trebui sa existe date despre conditiile de asigurare si uitati-va,va rog,la ceea ce scrie privitor la clauza medicala.Ar trebui sa existe clar specificat ceea ce este acoperit prin clauza medicala,si, de asemenea ,sa existe un capitol care evidentiaza excluderile.Daca accidentul vascular cerebral se regaseste la excluderi nu se mai poate face nimic pe partea aceasta. Probabil in oferta companiei de asigurari exista clauza medicala de invaliditate de gradul 1,care are acoperire si in situatie de boala,cel putin la compania unde lucrez eu si al carei cost este mai ridicat.Nevoia de protectie este cea care ar trebui sa primeze dar este greu de luat o decizie cand nu ai toate datele sau cand este important si aspectul financiar. Un contract trebuie respectat,chiar de nevoie,la un moment dat.Mai cititi,sa vedeti daca aveti dreptate. Toate cele bune!
Si inca ceva.. Incearca sa te acoperi cu acte. Ai grija sa trimiti o hartie la banca prin care sa le explici situatia in cuvintele tale si sa le ceri sa gaseasca o solutie. - adica sa ceara banii de la asigurator sau sa iti propuna o rata mai mica.
Se spunea in presa recent ca guvernul va da o lege prin care sa oblige bancile sa iti propuna o reesalonare a creditului inainte sa ia masuri de executare. Ei sunt un pic speriati de legea asta si poate ai noroc sa te ajute sa gasiti o solutie.
Si chiar daca nu rezolvi nimic, o solicitare de acest fel te va ajuta ca proba la un eventual proces.
[EDITAT: va rog sa nu mai publicati adresa dvs]