tatal meu a facut un imprumut pe care l-a asigurat cu o asigurare de viata si invaliditate,la acea data fiind pensionar dar si angajat ca paznic
la un moment dat a avut un accident vascular care l-a transformat peste noapte in invalid(are certificat ca e persoana cu handicap)
firma de asigurari nu a vrut sa recunoasca evenimentul imprevizibil ,punandu-l pe seama ...bolii(un om care nu a avut niciun concediu medical sau internare in ultimii 30 de ani pana la accidentul vascular si care lucra ca paznic de noapte la o firma care comercializeaza masini f. scumpe)
Banca il poate sili pe tatal meu sa plateasca datoria?Daca el are o pensie ,banca poate sa-l dea in judecata sa-i retina din pensie datoria?(el nu prea mai stie ce-i cu el,a uitat sa scrie si sa citeasca si nici sa vb. nu mai poate...)
Multumesc pentru sfaturi!!!!
Ma bucur ca am fost bine-inteleasa..Nu este o incercare de a insela banca .Tatal meu si-a platit foarte corect datoriile intotdeauna ,dar cred ca in situatia prezenta are si tata niste drepturi pe care daca el nu le solicita,nimeni nu o sa i le dea cadou pe tava.
Cat despre firma de asigurari,in mod sigur o sa gaseasca intotdeauna un subterfugiu pentru a-si salva banii.
Referitor la executare ,chiar daca se ajunge aici ,suma nu este chiar atat de mare(mai are un sold de vreo 9000 ron)incat sa-i vanda casa ,dar sincer chiar daca as fi multi-miliardara nu le-as da banii pana nu m-as convinge ca intr-adevar acest om nu are niciun drept in conditiile in care i s-a impus o asigurare care sa-l protejeze in caz de invaliditate permanenta sau deces si care s-a dovedit total ineficienta.
Chiar daca suma nu este enorma, este vorba de o persoana in dificultate care are dreptul aproape sigur la despagubire. Problema este ca trebuie insistat mult, amenintat cu procese ca sa puteti rezolva ceva. Chiar va recomand sa dati in judecata firma de asigurari, in situatia tatalui dvs. va obtine scutire de taxe judiciare de timbru si avocat din oficiu. Nu are nimic de pierdut.
A trecut mai bine de un an de cand am postat acest subiect! As vrea sa va impartasesc ce s-a intamplat...
Am reclamat doctorita care a incheiat raportul medical in baza careia firma de asigurari s-a scuturat de orice responsabilitate si care spunea ca tata a fost un om bolnav(in conditiile in care era pensionar si a lucrat pana in ziua accidentului vascular) si deci nu are drept la nici-o despagubire. Colegiul medicilor, desigur ca a gasit-o nevinovata pe doamna Alina. Daca dumneaei are constiinta impacata si considera ca afacut un lucru corect nici nu mai conteaza ce cred eu...
Am scris la Guvern! Mi s-a raspuns ca au trimis dosarul spre studiu Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si ca in 30 de zile vom primi un raspuns. Dupa cateva luni de zile i-am anuntat ca nu am primit nici-un raspuns de la respectiva Comisie si am fost asigurata din nou ca voi primi un raspuns, raspuns care desigur ca nu a sosit niciodata...
Intre timp tatal meu a fost somat sa plateasca si desigur ca a platit...
Unii se intreaba de ce nu i-am dat in judecata... Pentru ca as fi aruncat bani in vant. Si un avocat foarte bun, COSTA! Si banca are o armata de avocati si mult mai multa influenta decat are un biet handicapat...
Deci, dragii mei, aceasta este dreptatea in scumpea noastra patrie!