avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie data de un superior.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie data de un superior.

Am intrat de cca o saptamina in posesia unei Decizii data de catre un superior si inregistrata in octombrie 2012,prin care eram numit secretar intr-o comisie.Nu am semnat nimic de primirea acesteia.Mentionez faptul ca nu posed calificarea de secretar.Cu toate acestea mi se cere sa intocmesc situatii desi in fisa postului nu am atributii de serviciu in aceasta directie in sensul ca nu ne ocupam si de reglementarea juridica. Mai mult decit atit,pentru faptul ca eu tb. sa semnez la intocmit,imi vin din teritoriu situatii deja intocmite,insa incorect si semnate de catre sefii de subunitati,membri in aceasta comisie.Seful meu imi spune ca trebuie sa le semnez insa eu nu pot pentru ca am constatat faptul ca nu sunt corecte.Ce fac pentru ca se poate interpreta ca refuz de executare a ordinului si mi se poate desface contractul de munca cred.
Cel mai recent răspuns: Laura Vilsan , Mediator 20:38, 10 Februarie 2013
Potrivit art.17 din Codul Muncii,anterior modificarii contractului individual de munca,angajatorul are obligatia de a informa salariatul cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le modifice.
Angajatorul are insa si dreptul de a da dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat,dar, sub rezerva legalitatii lor.
Si dvs.in calitate de salariat aveti dreptul la informare si consultare, in ceea ce priveste modificarea felului muncii,care fiind o clauza esentiala a unui contract individual de munca,nu se poate schimba unilateral de catre angajator (decat in situatii de forta majora,cu titlu de sanctiune sau ca masura de protectie a salariatului).
Din situatia prezentata,vi s-a impus unilateral, printr-o decizie care nu vi s-a adus la cunostinta decat dupa cateva luni,dar care genereaza efecte retroactiv, de la momentul emiterii, sa exercitati o alta functie si alte atributii, fata de cele pe care le aveti in fisa postului,iar aceste aspecte contravin prevederilor art.41 din Codul Muncii.
Pe cale de consecinta nu se intrunesc conditiile legale pentru desfacerea disciplinara a contractului dvs.de munca in speta in cauza(evident daca nu cumva ati savarsit vreo abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii,ori de la cele stabilite in Regulamentul Intern/contract individual/colectiv de munca).

Laura Vilsan
Mediator
Sibiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare fisa postului monik monik buna ziua! fisa postului poate fi modificata unilateral de catre angajator? imi puteti indica va rog si care e temeiul raspunsului dvs? multumesc mult! (vezi toată discuția)
Drepturile de autor sau concediere Ibrahim Ibrahim Lucrez ca editor la o firma care detine diverse site-uri - site-uri ce sunt monetizate prin continutul care atrage trafic destul de mare(in categoria lor sunt ... (vezi toată discuția)
Fisa postului monicaelena83 monicaelena83 Buna ziua.In 2010 la angajare am semnat fisa postului care ulterior a fost modificata in 2012 am semnat din nou.Acum 2 saptamani alta fisa care se cere semnata ... (vezi toată discuția)