avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere/Reangajare.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere/Reangajare.

In cazul in care in urma neexecutarii unui ordin sau a unei sarcini de serviciu pe care din motive intemeiate la acea data nu puteam practic sa il sau sa o execut mi se desface CIM,ma pot adresa in justitie?Cit timp eu am acest proces cu firma,angajatorul nu mai are obligatii fata de mine pina la finalul procesului?Presupun ca si cistig in aceasta situatie.
In momentul in care dupa cistigarea procesului am dreptul sa cer angajatorului repunerea in drepturi?Daca se poate,la reangajare imi mai sunt necesare din nou aceleasi acte : Cazier,samd?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 19:23, 10 Februarie 2013
Cu ce articol a incetat c.i.m. ? ...
Din exprimare vad ca sunteti foarte optimist in ce priveste anularea deciziei de desfacere a CIM.
Asa este, in conditiile in care angajatorul nu a respectat toate prevederile legale in ce priveste desfacerea CIM, adica cercetarea disciplinara, modul de redactarea deciziei, etc... puteti anula decizia de desfacerea CIM. cu posibilitatea reincadrarii dvs. pe vechiul loc de munca, cu plata tuturor drepturilor salariale de care nu ati beneficiat (fiind concediat ilegal).
La repunerea in drepturi, nu mai aveti nevoie de alt dosar de angajare, cu adeverinta medicala, cazier, etc...(de ce va este teama, s-a schimbat intre timp ceva in cazier?).
Termenul limita pentru depunerea contestatiei impotriva acelei decizii de desfacerea CIM (daca nu s-a respectat prev. art. 251si 252 Codul muncii) este de 30 de zile de la comunicarea deciziei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de desfacere cim disciplinara - pensie hajnyci hajnyci Buna ziua! Va rog ajutor in urmatoarea problema complicata: un angajat nu s-a prezentat la locul de munca timp de 5 zile, astfel pe cale disciplinara i s-a ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu de crestere a copilului mykidutza mykidutza Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti in ceea ce priveste problema mea de munca cu angajatorul si anume: in prezent sunt in concediu de crestere copil. Societatea ... (vezi toată discuția)
Are sau nu dreptul la zile de concediu de odihna ?un functionar public caruia i s-a desfacut cim, cand a atins ... 25813 25813 un functionar public caruia i s-a desfacut CIM, cand a atins varsta standard de pensionare si care a castigat in instanta anularea decizie de incetare a Cim ... (vezi toată discuția)