avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atentat la proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atentat la proprietate

Buna! Pana acum stiam ca America e tara tuturor posibilitatilor, dar acum imi dau seama ca de fapt Romania e.
Situatia cu care ma confrunt si pt care apelez la dvs, e in felul urmator: parintii mei au cumparat o casuta (in satul unde m-am nascut) in urma cu 37 de ani (1975) de la o femeie care locuia in acea vreme cu fiica si ginerele, contractul de vanzare-cumparare parafandu-se in fata unui notar, iar proprietatea fiind intabulata si inscrisa in cartea funciara, proprietari devenind mama si tatal meu.
Toate bune si frumoase pana in urma cu cateva zile cand parintii mei (tatal meu e mort de 8 ani) s-au trezit fiecare cu cate o citatie care ii informa ca sunt chemati in judecata pt anularea contractului respectiv de vanzare-cumparare, chemati fiind de catre fratele ginerelui proprietarei de la care s-a cumparat casuta parintilor mei (un mic amanunt: valoarea de piata a casei e situata undeva in jurul a zece mii euro). Trebuie sa specific ca atat persoana de la care s-a cumparat imobilul cat si fiica si ginerele (sotul fiicei) au trecut in lumea celor drepti. Ginerele e mort de aprox 15 ani, iar acum frate-su s-a trezit cu aceasta pretentie incredibila de anulare a contractului dorind jumatate din proprietate pe motiv ca i-ar fi dat fratelui decedat bani in perioada 1967-1977.
Va rog sa ma sfatuiti cam ce ar fi de facut in situatia de fata, ce sanse are aceasta persoana sa obtina ceva, daca imi pot recupera cheltuielile aferente unui astfel de proces de la respectiva persoana avand in vedere ca mama nu se poate apara singura in instanta si probabil va trebui sa apelam la un avocat, drumuri la tribunal etc.
P.S. Credeti ca as putea sustine eu cauza mamei in instanta desi nu am pregatire juridica?
Cel mai recent răspuns: Cornelia68 , utilizator 11:11, 11 Februarie 2013
Tatal tau mort fiind, a primit citatie !? Fratele nu poate pretinde nimic, probabil el incearca se prevaleze de succesiune, insa din moment ce s-a facut un act de vanzare cumparare, autentificat de un notar, proprietatea e a parintilor dvs, in cazul de fata mamei dvs. Totusi, daca se ajunge intr-un proces, desi nu imi dau seama cu ce poate ataca persoana respectiva actul dvs de vanzare cumparare, v-as sfatui sa apelati la un avocat sa va reprezinte interesul in instanta.
Da, si tata a primit citatie, dumnezeu sa-l odihneasca. Explicati-mi va rog, in ce moment se deschide procesul? Pot sa merg la prima infatisare fara avocat sa imi probez dreptul asupra proprietatii? Se poate deschide un proces pt asa o aberatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act vanzare-cumparare deditel deditel In anul 2000, doi parinti au facut fetei si ginerelui un act vanzare-cumparare cu uzufruct viager pt casa in care locuiau toti.In timp relatiile dintre copii ... (vezi toată discuția)
Dobandire titlu proprietate ana_dark84 ana_dark84 Buna ziua! As vrea sa stiu in ce conditii ginerele poate deveni proprietar pe averea sotiei - casa si teren ce apartin parintilor decedati ai sotiei. (vezi toată discuția)
Cine este obligat sa plateasca datoriile la intretinere ,proprietarul sau cel care are casa in folosinta? legal23 legal23 Sunt de 4 ani plecat din Bucuresti unde detin un apartament de 3 camere pe care l-am lasat spre folosinta fiicei mele proaspat casatorita. Nu am incheiat ... (vezi toată discuția)