avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vecinatate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vecinatate

Buna ziua, apelez la dvs. pentru a ma indruma intr-o situatie de dureaza de 5 ani.
Vecinul meu are o constructie (un vechi grajd din caramida "lipita" cu lut) pe linia proprietatii cu mine (la 1 m distanta de casa- proprietatea mea). Constructia nu are o fundatie solida, se afla in panta, incepe de mult sa se dezintegreze in mod evident si periculos, in plus prezinta si o inclinare evidenta spre proprietatea mea. Riscul de a se darama deodata sau bucata cu bucata si de a produce pagube casei mele, m-a determinat sa-i sugerez s-o darame, dar ma duce cu vorba si nu face nimic concret (si nici nu ma lasa pe mine sa o daram)
Ce pot face legal, cu acest "bun" vecin?
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: ContSters277797 , utilizator 11:39, 14 Februarie 2013
Sa obtineti de la instanta judecatoreasca incuviintarea de a demola constructia pe cheltuiala paratului
Multumesc mult pentru sfat, se pare ca un proces e singura solutie. Din nefericire exista oameni care nu inteleg altfel.
Distanta de 1(un) metru este eminamente legala conform L. 50/1991 cu modificarile si completarile ulteroare (legea constructiilor).
O multitudine de cladiri cu bulina rosie din punct de vedere al unui risc seismic major nu sunt desfiintate, desi si astazi sunt locuite.

Dupa opinia mea, nici o instanta nu va decide definitiv si irevocabil demolarea (desfiintarea) unei constructii pe motiv ca peretele acesteia situat pe limita de proprietate se afla intr-o situatie cu risc probabil de daramare.
Legal si de buna credinta, va trebui sa ii admiteti neconditionat accesul pe proprietatea dumneavoastra pentru a-si consolida si repara constructia sa proprietate situata pe terenul sau, asupra caruia este proprietar cu drepturi depline ca si dumneavoastra, care a avut initial destinatia de anexa locuinta = grajd.
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2013
eraz, utilizator
Legal si de buna credinta, fara suparare, daca se darama acest zid subred in momentul in care trec pe langa el si raman sub daramaturi, ce va hotara instanta? Constructia datorita inclinarii ei, se afla practic pe proprietatea mea. As putea sa o demolez eu, dar nu stiu temeiul legal. Cu respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa revendicare teren. Imparatul Imparatul Am avut in instanta o actiune in revendicare pe care am castigat-o cu niste vecini. A venit executorul si ampus hotararea in executare, venid si masurand ... (vezi toată discuția)
Imobil cu bulina buna ziua, imobilul in care locuim din sector ... cristina.branescu@yahoo.com cristina.branescu@yahoo.com Imobil cu bulina Buna ziua, Imobilul in care locuim din Sector 4, Bucuresti, apare ca fiind incadrat in clasa 1 de risc seismic in baza unei evaluari facute ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere dariu dariu Vecinul si cu mine locuim in cate un imobil proprietate individuala, dar cu teren de trecere prin fata cladirii mele( de 0.7m latime si 10m lungime) in ... (vezi toată discuția)