In cazul in care pe un CF la capitolul sarcini exista sarcini de neinstrainare pe durata de viata a unor persoane (parinti, ce presupun ca au platit imobilul) mai poate fi bunul executat? Nu este vorba de o ipoteca ci de o sarcina pe durata de viata a patru persoane.
Cred ca nu trebuie sa renuntati. Eu nu inteleg insa altceva. Casa e pe numele sotiei "cu sarcini pentru parintii cuplului". Sa inteleg ca exista un c-v cu clauza de intretinere?Daca ar fi asa, ar fi in avantajul dvs.Sau e vorba de o donatie cu sarcina?
E vorba de o sarcina de nainstrainare pe durata vietii parintilor. Nu e vorba de uzurfruct viager. Presupun ca parintii stiau ce 'poama' au si construit casa pe banii lor dar au trecut-o pe numele copiilor cu conditia de nu ii lasa sa o vinda cat traiesc ei.
Oricum mai sap.
Sa inteleg, din lipsa de raspunsuri, ca daca e destul de greu sa recuperez ceva? Nici macar un sechestru asigurator nu pot pune? Macar de sicanare, sa apara si numele meu in CF. :)
Casa construită în timpul căsătoriei este bun comun. Dacă debitorul nu are bunuri proprii, puteţi solicita instanţei partajul bunurilor comune ale soţilor în vederea executării silite asupra bunurilor care, prin efectul partajului, vor deveni proprii ale soţului debitor.
Cred ca nu ati citit tot subiectul. Interebarea era un pic mai dezvoltata. Chiar nu citeste nimeni anunturile, doar presupune si da un raspuns? Aceste consilieri fiing gratis, mai inteleg. Sper ca atunci cand vi se plateste, va faceti treaba un pic mai bine. Chiar asa de puerile credeti ca ne sunt framantarile?
Bunuri comune
serbanc
Buna ziua.As dori sa stiu in cazul in care sotul pierde un proces cu statul si trebuie sa plateasca niste daune daca bunurile sotiei care sunt pe numele ei(ex ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am?
vasile s
La procesul de partaj pot sa obtin mai mult de 50% din casa avand in vedere ca eu am fost principalul investitor?Fosta soacra are vreo cota parte din casa( ... (vezi toată discuția)