avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită referitor la poprire
Discuție deschisă în Executare silită

referitor la poprire

buna ziua,
sunt si eu in aceeasi situatie ca ceilalti,adica mi se retine 1/3 din salariu dar cu ideea asta m-am impacat.
nu ma impac cu altceva dar nu o sa ma las pana nu ma lamuresc pe deplin si anume, am doua carduri la banci diferite, nu are rost sa mentionez bancile, carduri cu credite de consum.
mai deunazi am fost sunat de una din banci si mi s-a adus la cunostinta ca sumele de bani pe care le depuneam eu lunar(ca rate la banii cheltuiti din descoperirea de card)sunt de fapt varsati de banca tot in contul comunicat de executor si ca atare eu sunt de fapt restant cu ratele respective.
este lucrul asta normal si legal????
va rog sa imi raspundeti daca v-ati mai confruntat cu asa o problema.
Va multumesc anticipat si astept raspunsul vostru pentru ca sunt disperat pentru ca in felul asta se depaseste cu mult procentul de 1/3 din salariu.
Cel mai recent răspuns: cristian1966 , utilizator 16:56, 11 Februarie 2013
da este legal deorece nu exista un produs bancar strict cont de salarii sau cont de credit ci doar conturi bancare...in care d-vs puteti pune(rula) mai multe sume si care ae normal sa poata fi poprite....banca va poate face un gaj pe cont situatie in care sumele pe care le depuneti sa fie directionate catre credit....in acest caz la explicatii se va mentiona exact ce reprezinta aceasta suma.....adica rata credit....si nu va mai putea fi directionata catre poprire...dar probabil ca si cei de la banca sunt destul de incuiati sau mai bine zis indeferenti....
deci,
ca sa fie mai clar, de fiecare data cand depun bani pentru a-mi plati ratele trebuie sa ii mentionez functionarei de la ghiseu ca trebuie depusi in cont cu mentiunea ca sunt pentru rate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate pune poprire pe cardul de credit? ami20021968 ami20021968 Din documentarile facute pana acum, in ceea ce priveste poprirea pe salariu, am constatat ca abuziv( de catre banca si executorul judecatoresc) se pot bloca ... (vezi toată discuția)
Poprire cont de anaf si imposibilitate plata card credit feliciaND feliciaND Buna ziua, Am o poprire pe persoana fizica de la ANAF ca urmare a atragerii raspunderii solidare a asociatilor unei firme in insolventa. Ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Achizitie bun imobil prin credit bancar mirelaard mirelaard In cadrul unui SRL s-a achizitionat prin credit o constructie. aceasta societate are in prezent conturile blocate si mai multe datorii la terti si inca o suma ... (vezi toată discuția)