avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... inregistrare tardiva a nasterii
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

inregistrare tardiva a nasterii

Buna seara

Sunt major si doresc sa deschid singur actiune pentru inregistrare tardiva a nasteri.
Am toate actele parintilor certificatele de nastere inclusiv certificatul de constatare eliberat de spital la nastere.
Nu are cine sa deschida in numele meu actiunea deacea va rog sa imi spuneti cum pot sa deschid actiunea in numele meu?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:07, 11 Februarie 2013
Calitate procesuală activă are orice persoană interesată, respectiv părinţii copilului, rudele acestuia sau instituţia de ocrotire în a cărei îngrijire se află copilul. Calitate procesuală pasivă are serviciul public comunitar local de evidenţa persoanelor în a cărui rază teritorială s-a produs naşterea copilului, ca autoritate competentă să întocmească actul de naştere. Acţiunea se introduce la judecătoria în a cărei rază are domiciliul persoana interesată sau unde are sediul instituţia de ocrotire a copilului (instanţa de la domiciliul sau sediul reclamantului). în vederea soluţionării, instanţa solicită poliţiei verificări pentru stabilirea identităţii, precum şi avizul medicului legist cu privire la vârsta şi sexul persoanei al cărei act de naştere se cere a fi întocmit. Judecarea cauzei se face cu participarea procurorului. Aceste dispoziţii sunt aplicabile în mod corespunzător şi în cazul în care naşterea unui cetăţean român s-a produs în străinătate, iar declaraţia de naştere se face în ţară. Temeiul de drept îl reprezintă art. 21 din Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă şi art. 23 alin. (2) din Decretul nr. 31/1954 privitor la persoanele fizice şi persoanele juridice

Citiţi mai mult: [ link extern ]


Dvs inca nu existati sa puteti depune dvs cererea. Mergeti la primarie, cererea o pot depune si ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fetita mea- inregistrare copil in romania lovy lovy :(buna.ma numesc andreea si am o fetita de un an si 8 luni.am nascuto in spania.sotul sia pierdut munca si am fost nevoiti sa venim in taramie nu imi facea ... (vezi toată discuția)
Certificate de nastere - inregistrare tardiva liianat liianat Buna ziua. As dori sa stiu cum procedez in cazul in care o mama si-a trecut la nastere ambii copii, unul pe numele surorii si unul pe numele ... (vezi toată discuția)
Lipsa acte identitate iliescuelena iliescuelena exista un baiat nascut in anul 1993 care nu are acte , cum se poate sa isi faca certificat de nastere dupa care buletin ? incepem cautarile din maternitate ... (vezi toată discuția)