avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Fetita mea- inregistrare copil in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Fetita mea- inregistrare copil in Romania

:(buna.ma numesc andreea si am o fetita de un an si 8 luni.am nascuto in spania.sotul sia pierdut munca si am fost nevoiti sa venim in taramie nu imi facea actele acolo ca eram minora..nu suntem casatoriti.si am trecut vama cu spaga.ideea e ca asa a fost.atunci.dar vreau sa stiu daca le pot face in romania.ma poate ajuta cineva
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
Ati venit in Romania cu sau fara copil? Poate suna rau intrebarea insa mi-e greu sa cred ca ati ajuns pana in Romania cu un copil fara acte.

Aveti certificatul de nastere spaniol?
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
Ares-3, moderator
am ajuns cu copilul dar problema este ca nu am acte.si fata are1 an si 8 luni.ma puteti ajuta
nu.foaia aia de iesire din spital am duso la primarie acolo in spania pentru ami face certificat si nu putea sa mi faca mutatie.ca eram minor.si trebuia sami trimita parintii o procura si nu au vrut
miew si frica sa nu mio ia statul.si am nevoie de acte ca o sa creasca.le pot face in romania


Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
Va veti adresa judecatoriei de pe raza domiciliului dvs pt inregistrarea tardiva a nasterii.
Va intemeiati cererea pe dispozitiile art 18 din legea 119/1996, e scutita de timbru.

"Calitate procesuală activă are orice persoană interesată, respectiv părinţii copilului, rudele acestuia sau instituţia de ocrotire în a cărei îngrijire se află copilul. Calitate procesuală pasivă are serviciul public comunitar local de evidenţa persoanelor în a cărui rază teritorială s-a produs naşterea copilului, ca autoritate competentă să întocmească actul de naştere. Acţiunea se introduce la judecătoria în a cărei rază are domiciliul persoana interesată sau unde are sediul instituţia de ocrotire a copilului (instanţa de la domiciliul sau sediul reclamantului). în vederea soluţionării, instanţa solicită poliţiei verificări pentru stabilirea identităţii, precum şi avizul medicului legist cu privire la vârsta şi sexul persoanei al cărei act de naştere se cere a fi întocmit. Judecarea cauzei se face cu participarea procurorului. Aceste dispoziţii sunt aplicabile în mod corespunzător şi în cazul în care naşterea unui cetăţean român s-a produs în străinătate, iar declaraţia de naştere se face în ţară."


Detalii: [ link extern ]

Sa stati linistita ca nu va ia nimeni copilul.
Depuneti si certificatul ala constatator.



si pot face asta.dar certificatul constantator nu il am.ca lam depus in spania.ca sa imi faca certificatul spaniol.va multumesc
eu nu sunt casatorita cu sotul.ar trebui sa ne casatorim mai intai
Nu trebuie sa va casatoriti. Va casatoriti daca doriti, dar asta nu are legatura cu copilul si actele pt el.
Nu aveti pe cine sa imputerniciti in Spania pt a se interesa pt dvs si daca s-o putea, sa inregistreze copilul acolo sa va obtina certificatul de nastere ?

Alte discuții în legătură

Buna - certificat de naștere minor nerecunoscut de tata în spania Ella si costel Ella si costel Am si eu o intrebare daca divortezi si nu recunosti ca ai copil ce este de facut? Si daca copilul va fi trecut pe numele mamei la registro civil spaniol si ... (vezi toată discuția)
Inregistrare tardiva a nasterii ionuti876 ionuti876 Buna seara Sunt major si doresc sa deschid singur actiune pentru inregistrare tardiva a nasteri. Am toate actele parintilor certificatele de nastere ... (vezi toată discuția)
Certificate de nastere - inregistrare tardiva liianat liianat Buna ziua. As dori sa stiu cum procedez in cazul in care o mama si-a trecut la nastere ambii copii, unul pe numele surorii si unul pe numele ... (vezi toată discuția)