avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort urat cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort urat cu probleme

Hello!
Cred ca in scurt timp eu si sotul meu vom divorta.Avem un copil de 2 ani si suntem casatoriti de 3 ani.Sunt cadru didactic de meserie,insa de cand m-am casatorit nu am mai lucrat(am ramas insarcinata,apoi copilul,etc)deci sotul meu a fost responsabil cu finantele.Pe timpul casatoriei am cumparat si vandut diverse terenuri.Insa,dupa achizitionarea fiecarui teren,sotul meu dorea sa ii semnez o anumita procura la notariat cum ca poate vinde acel teren fara prezenta mea si ca eu renunt ulterior la banii ce mi-ar reveni in urma acele vanzari .La momentul respectiv mi-a motivat ca ,avand in vedere ca am un copil mic de ingrijit imi va fi destul de greu sa ma prezint la notariat,urbanism,carte funciara,ect ori de cate ori este necesar.Cat despre propozitia in care eu nu am nici o pretentie ulterioara privind banii din vanzare,m-a prostit ca asa este procura sablon.Atunci chiar nu m-a interesat aspectul acesta,insa acum intrevad foarte multe probleme.Sotul meu insista sa fim reprezentati de acelasi avocat,ptr a avea un divortz cat mai civilizat,insa sunt convinsa ca acesta poate fi usor "cumparat"de sotul meu.Asa ca,va rog sa ma lamuriti in niste situatii ptr a sti cum sa procedez cel mai bine!

1.Chiar daca am semnat procurile cu pricina, bunurile respective nu vor mai fi partajate?
2.Daca pe parcursul casatoriei nu am lucrat, bunurile achizitionate sunt considerate ca fiind ale sotului deoarece nu am contribuit financiar la cumpararea lor?
3.Daca in momentul divortzului nu sunt angajata nicaieri,exista posibilitatea de a pierde copilul,pe motiv ca nu am resurse financiare la acel moment ?
4.Pe parcursul casatoriei,banii rezultati din vanzarile unor terenuri sunt depusi in banci in conturi necunoscute mie,in care doar sotul meu este titular.Am drepturi asupra acestor bani in urma partajului?
5.In situatia extrem de fericita in care copilul imi va fi incredintat mie(Doamne ajuta!!!),cum va fi stabilita pensia alimentara ,avand in vedere ca sotul se ocupa de tranzactii imobiliare(vanzari-cumparari terenuri) ca si persoana fizica,deci nu este salariat si nu are un venit fix.
Daca mai aveti sfaturi,va rog mult nu ezitati sa mi le spuneti.
Multumesc tare mult!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:48, 15 Februarie 2009
Bunurile dobandite de catre cei doi soti , indiferent de semnarea procurii , sunt comune , intrucat au fost dobandite de la data casatoriei (30 Cod Fam.)
Contributia unuia dintre soti este apreciata in concret de catre instanta de judecata.
Resursele financiare sunt elemente importante in vederea incredintarii minorului unuia din parti spre crestere si educare.
aveti dreptul la sumele dobandite in urma vanzarii terenurile.
Pensia de intretinere e raportata la veniturile legal declarate , continue si poate reprezenta 1/4 din acestea.
Pensia de intretinere e raportata la veniturile legal declarate , continue si poate reprezenta 1/4 din acestea
Concret.In 2008 prin notariat au fost vandute 6 terenuri obtinandu-se suma totala de 300.000 euro,din care profit 100.000 euro.Ce reprezinta venit legal declarat continuu?
Ultima modificare: Duminică, 15 Februarie 2009
Liliana Gradinaru, Avocat
In primul rand, nu este posibil lega sa fiti reprezentat de acelasi avocat, legea romana interzice.
Sotul vrea sa va prosteasca asa cum a facut pana acum, spunandu-va asta.
In fapt, unul dintre soti e reprezentat si celalalt ramane fiul ploii. Si primeste exact ce-i da ploaia in urma divortului, de regula: niste picaturi mari...
Sotul v-a mintit cand v-a spus ca va trebui sa fiti prezenta la cadastru etc, pentru ca asa cum v-ati prezentat la fiecare procura v-ati fi prezentat la fiecare vanzare; mai departe putea rezolva numai unul dintre proprietari...
Deci: e o minciuna gogonata.
Numai in cazul in care ati semnat o procura pentru mai multe terenuri, doar atunci ati fi scapat de drumul pentru semnarea fiecarui contract, atat.

1. Renuntarea dv. la banii din vanzari face exact cat o ceapa degerata. Degerata rau.
2. Nu, se apreciaza daca ati avut alte venituri decat cele din munca, se apreciaza munca dv. in gosdpodarie etc.
3. Da, puteti pierde copill, intai ca sa-l cereti trebuie sa demonstrati ca aveti venituri. Din munca, din chirii, din afaceri, nu conteaza.
4. Aveti dreptul la acei bani la fel ca la celelalte bunuri.
5. Cel mai probabil se va raporta la salariul minim pe economie. O suma extrem de mica ce nu va va ajunge sa-l cresteti...
E foarte important sa va luati un avocat... Indiferent ca-l platiti din vreun cont comun, nu conteaza... e foarte important sa afklati ce inseamna incredintarea minorului, ca parca vad ca va prosteste sa i-l lasati lui pe hartie, ca asa era formularul de divort... :)) Daca vreti copilul, caci asa mi s-a parut.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare bunuri comune in timpul divortzului-legal? tudosemaria tudosemaria Buna ziua.Am completat cererea de divortz in urma cu 2 saptamani la judecatoria de sector,acolo unde amandoi avem domiciulil stabil. Am aflat ca sotul meu a ... (vezi toată discuția)
Declaratie mincinoasa SanzianaG SanzianaG Buna ziua! Sotul meu a avut un teren dobandit inaintea casatoriei, pe care ulterior l- a parcelat si vandut, banii obtinuti din vanzari folosindu-i doar in ... (vezi toată discuția)
Mi se cere o copie după ci pentru perfectarea unei procuri speciale la consulat. există riscuri reale ca ulterior copia să fie folosită pentru ilegalități? dumitrudd dumitrudd Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament in Romania de la o persoana care nu este cetatean roman si nu se afla in Romania. Am scos astazi un extras CF online, ... (vezi toată discuția)