avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nedecontare transport
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nedecontare transport

Buna seara,

Angajatorul poate sa te oblige sa stai pana la o anumita ora in noapte fara sa iti deconteze transportul?Nu exista o legislatie in vigoare in care sa fie specificat ca trebuie sa iti fie asigurat transportul de la o anumita ora seara de catre angajator?
Angajatorul ar trebui sa faca un act aditional la contractul de munca pentru prelungirea programului de munca?Daca eu nu vreau sa imi depun demisia, dar nu stau pana la acea ora ce se poate intampla?
Va multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 12 Februarie 2013
Angajatorul nu are nicio astfel de obligatie ....decontarea transportului salariatilor trebuie prevazuta in reg.intern si/sau in ccm aplicabil angajatorului, intrucat nu exista act normativ care sa reglementeze asa ceva.

Munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.
Acordul salariatului pentru efectuarea muncii suplimentare poate fi nu numai expres, dar şi tacit rezultând din chiar prestarea muncii suplimentare.

De asemenea , angajatorul nu va poate obliga sa va dati demisia .. in caz contrar, veti putea să sesizati instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretindeti că demisia dvs a fost provocată de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare angajator tintadanut tintadanut Buna seara! Pot fi dat afara daca nu doresc sa efectuez oresuplimentare? Mentionez ca sunt obligat sa efectuez aceste ore prin chemat de acasa nu in condita ... (vezi toată discuția)
Incalcariile contractului de munca ContSters205948 ContSters205948 in ziua de salariu nu imi da fluturas angajatorul,semnez un singur stat de plata ptr salariu,ca angajat sint obligat sa fac ore suplimentare DA sau NU sau fac ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu completarea formularelor pentru efectuare ore suplimentare? fbe fbe Sunt obligat sau nu ca si angajator sa completez/ semnez cu angajatul formulare pentru efectuare ore suplimentare sau pot merge pe acordul lui verbal? (vezi toată discuția)