avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silitã girant
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silitã girant

Buna seara

Dacă mă puteți ajuta si pe mine cu niște răspunsuri la intrebari,multumesc anticipat.
In anul 2008 am fost girant pentru cineva la banca pentru un credit de 5000 de euro la sfârșitul anului trecut am primit o scrisoare de la un executor sa plătesc suma de 6000 de euro plus 3000 lei cheltuieli de judecată. Fiind pensionar si neavând suma de bani cerută a zis ca o sa pună oprire pe 1/3 din pensie si venituri , eu fiind de acord cu aceasta soluție dar săptămâna trecută a venit la ușa si a zis ca dacă nu depun o suma mai mare de banii pana la sfarsitul luni pune sechestru pe bunurile din apartament si chiar pe apartament .
Eu ce pot sa fac in situația de fata dacă nu pot sa fac rost de bani???
Doresc sa precizeze ca mai am o rata de 1300 de lei pe luna la care am ipotecat apartamentul si o pensie de 1500 lei si Sotia salar de 1000 de lei.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valentin_ , utilizator 11:01, 14 Februarie 2013
1-Solutia fericita=determinati debitorul sa achite debitul neachitat
2-Contactati executorul judecatoresc in vederea negocierii esalonarii platilor-cu acordul creditorului
Aia chiar ar fi cea mai buna soluție dar zice ca nu are si nu îl mai interesează nimic,iar executorul părea foarte hotărât sa pună sechestru pe apartament sau el trebuie sa accepte si o negociere?
Negocierea pentru esalonarea platii debitului o solicitati oficial executorului,acesta fiind obligat sa comunice creditorului interesul dvs pentru plata
Eu neoficial adică telefonic am fost de acord sa plătesc 1/3 din venituri către dansul dar fara nici un efect.ar trebui sa contactez un avocat pentru a face o înțelegere oficială ?
Multumesc

Ar trebui sa verificati dosarul de executare impreuna cu un avocat. Sa vedeti daca nu cumva imprumutatul are alte bunuri, etc

Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru casa ivanov teodora ivanov teodora Va rog din suflet sa imi dati un raspuns am un credit restant de 3500 euro si am fost anuntata ca maine vine executorul sa puna sechestru pe casa. Casa in urma ... (vezi toată discuția)
Implicatii executare silita ela2008 ela2008 Impreuna cu sotul am contractat un credit in 2007 (contractul a fost semnat de sotul meu, eu doar am dus adeverinta de venit) la care s-au inregistrat restante ... (vezi toată discuția)
Executare silita - sechestru asigurator Andrei.Ionut Andrei.Ionut Salut! Am cateva întrebari. 1. În cazul unei executări silite la ce apelează executorul prima data proprie pe salariu, sechestru asigurator pe mașină ... (vezi toată discuția)