avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... accident de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

accident de munca

Buna seara!Anul trecut in iulie cind lucram la o firma din Belgia inscrisa pe Slovacia ca sofer de TIR am suferit un accident de munca(ambele calcanee fracturate)am cazut de la inaltime cind asiguram marfa!Accidentul s-a intimplat in Franta iar cei de la firma de logistica(haulierul) mi-au zis ca ar fi mai bine daca pot conduce pina in Belgia pina la garaj!Ajungind in garaj le-am solicitat sa cheme salvarea eu nemaiputind sa merg,iar ei au refuzat sa cheme salvarea zicind ca nu vor sa se inregistreze cu accident de munca!Am luat legatura cu patronul firmei de transport la care eram angajat si el mi-a spus sa vorbesc cu un coleg sa ma duca la spital!La spital am declarat accident de munca!Patronul mia spus sa stau linistit ca el o sa -mi plateasca concediu medical oricit timp o sa fie nevoie!Dar nu mi-a platit nici macar salariul pentru luna lucrata d-apoi medical!Am incercat sa iau legatura cu el dar nu mi-a raspuns la telefon!A trecut atita timp fara sa fac nimic timp deoarece eu nu am putut merge timp de 4 luni jumate!Nici pina la ora asta nu am primit nici un act de incheiere a CM!Detin copie dupa contract si iesirea din spital!Va rog frumos sa-mi spune-ti ce as putea sa fac ca sa-mi recuperez drepturile banesti de la acea firma?Cu respect!
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2013
soferake09, utilizator
Cel mai recent răspuns: soferake09 , utilizator 13:10, 12 Februarie 2013
Mergeti pe cale judecatoreasca.
Dedu86 a scris:

Mergeti pe cale judecatoreasca.

Multumesc frrumos!Asta stiam si eu!Ce nu stiu:unde sa merg,: in Romania sau in Slovacia?:-/
Sesizati in scris inspectia care se ocupa cu accidentele de munca in teritoriul din Franta, unde s-a produs evenimentul (la firma de unde incarcati si asigurati marfa), respectiv in locatia unde este inregistrat punctul de lucru al firmei slovace, in Belgia.
Firma de unde incarcati marfa, pe teritoriul careia s-a produs evenimentul trebuia sa raporteze producerea acestui accident de munca la inspectia teritoriala din Franta.
Firma de transport la care erati angajat, cu sediul social in Belgia, trebuia raporteze producerea accidentului de munca la inspectia teritoriala din Belgia.
Furnizati pe larg, date despre producerea evenimentului, anexati copii dupa documentele pe care le detineti, in legatura cu evenimentul produs (certificat medical, copii dupa internarea in spital, etc.).
Daca ati fost angajat la firma din Slovacia printr-o firma din Romania, sesizati in scris si inspectia muncii din tara.
Evenimentul trebuie cercetat in Franta, acolo unde s-a produs accidentul de munca, iar documentul de cercetare trebuie trimis in Belgia/ Slovacia si dupa caz, in Romania, pentru ca sa se poata plati concediul medical, eventual alte cheltuieli pentru recuperarea dvs.
Daca doriti sa deschideti actiune in instanta, cred ca aceasta trebuie introdusa in Belgia, acolo unde este punctul de lucru al firmei de transport din Slovacia. Mai multe date ar putea sa va fie furnizate de un avocat din Belgia sau roaman care cunoase legislatia din Belgia.
In contractul incheiat de dvs. cu firma din Slovacia, pentru prestare de servicii pe teritoriul .... ar trebui sa fie mentionate prevederi legate de producerea unor evenimente, respectiv accidente de munca, privind responsabilitatile firmei si ale dvs. Cititi-le cu atentie. Va pot fi utile in instanta.
Va multumesc frumos!O sa urmez calea recomandata de d-voastra!O zi excelenta,va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca! narcyson3 narcyson3 Buna ziua.La sfarsitul lunei trecute mai exact pe 24 ian.2014 am suferit un accdent la munca destul de grav mai exact sectionare a 2 degete prin strivire din ... (vezi toată discuția)
Accident munca Antonia20 Antonia20 Domnul avocat sotul meu lucra pe tir la o firma din resita din 3.11.2017 si pe 24.11.2017 in timp ce era la incarcare s-a urcat sa trega prelata la tir si a ... (vezi toată discuția)
Pentru un accident de munca petrecut in begia ce drepturi am? ... Dobrin.Nsa Dobrin.Nsa Pentru un accident de munca petrecut in Begia ce drepturi am! Lucrez ca sofer pe camion si am fost lovit de un motostivuitor in timp ce decopertam remorca ... (vezi toată discuția)