avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate fi ceruta completarea unei hotarari prin care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate fi ceruta completarea unei hotarari prin care s-a luat act de tranzactia dintre parti?

buna seara,

Am o nelamurire referitoare la ce ar trebui sa fac in legatura cu o hotarare prin care s-a luat act de invoiala partilor intr-un dosar de dezbatere succesorala. Hotararea a fost comunicata vineri si am constatat ca in tranzactie am uitat sa includem o casa, desi am inclus terenul de sub casa, conform titlului de proprietate, iar in actiune am mentionat-o in masa succesorala ramasa de pe urma defunctului. Se poate face completarea hotararii in temeiul art. 281^2 C.p.civ? sau care ar fi calea?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:57, 29 Ianuarie 2010
Ma bucur ca ati inteles ideea!
Stiam ca exista o solutie in sensul asta, dar am uitat total de 673^4 cpc. Imi asum vina de a fi omis imobilul - tranzactia am redactat-o pe 10 foi, pana la doua noaptea, era imposibil sa iasa totul bine - dar clientii nu pot ramane fara casa din cauza avocatului..
Multumesc, pe motivarea asta sigur va fi bine in recurs!
cred totusi ca puteti face recurs cu privire la masa succ. nu la tranzactie,casare si rejudecare,insa este mai simplu o alta tranzactie/=se mai intampla.
meroiud a scris:

Completarea hotararii se face in situatia in care in mod grresit instanta de judecata a omis sa treaca un anumit bun in dispozitivul hotararii .Daca in tranzactia scrisa de parti este cuprins bunul si nu apare in dispozitiv atunci se poate cere completarea .In situatia dvs.se poate spune ca partile nu au tranzactionat si imobilul casa de locuit .Drept urmare , din punctul meu de vedere nu se poate cere completarea hotararii ci urmeaza sa faceti o noua actiune in care sa tranzactionati si imobilul casa de locuit .

Si eu sunt de aceeasi parere.
Nu aveti pentru ce sa declarati cale de apel.Pierdeti 100 la 100%.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces partaj zimbrul68 zimbrul68 Buna ziua. Am pe rol un proces de iesire din indiviziune. Am cazut de acord, impreuna cu partea adversa asupra unei versiuni de partaj, propusa de expert si ... (vezi toată discuția)
Amanarea termenului de judecare in vederea medierii Dorra78 Dorra78 Daca ma aflu deja intr-un proces (urmeaza a se judeca un recurs), se poate cere o amanare in vederea incercarii unei medieri? Multumesc. (vezi toată discuția)
Deschidere mostenire printr-o cerere adresata instantei ContSters126583 ContSters126583 doresc sa deschid mostenirea printr-o cerere adresata instantei pentru a reduce costurile notariale mari. exista un model pentru aceasta actiune? instanta ... (vezi toată discuția)