avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... timp de lucru redus
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

timp de lucru redus

as dori sa stiu daca un angajat cu probleme de sanatate poate lucra o perioada de timp 6 ore/zi, fiind totusi platit la norma intreaga de 8ore/zi? daca da, va rog sa-mi spuneti in baza carei legi?
Cel mai recent răspuns: mopy , utilizator 14:13, 12 Februarie 2013
salut
din cate stiu eu poate lucra 6 ore si sa fie platit la 8 ore dar nu stiu in baza carei legi,
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Din OUG 158/2005:

Art. 18. - In scopul prevenirii imbolnavirilor si recuperarii capacitatii de munca, asiguratii pot beneficia de:
a) indemnizatie pentru reducerea timpului de munca;
Art. 19. - (1) Indemnizatia pentru reducerea timpului de munca cu o patrime din durata normala se acorda asiguratilor prevazuti la art. 1 alin. (1) lit. A si B, care, din motive de sanatate, nu mai pot realiza durata normala de munca.
(2) Indemnizatia prevazuta la alin. (1) se acorda, la propunerea medicului curant, cu avizul medicului expert al asigurarilor sociale, pentru cel mult 90 de zile in ultimele 12 luni anterioare primei zile de concediu, in una sau mai multe etape.
Trebuie sa aiba o decizie medicala in acest sens sau un concediu medical cu codul 10 ..
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timpul de lucru individualizat vylut vylut Ce lege permite unui bolnav de hepatita cu virus C , care a inceput tratamentul cu interferon, sa lucreze mai putin de 8 ore/zi? (vezi toată discuția)
Reducerea timpului de munca katica katica Pentru a nu trimite salariatii in somaj tehnic, s-a hotarat reducerea timpului de munca de la 8 ore la 4 ore. Se fac acte aditionale la CIM , se trece ... (vezi toată discuția)
Reducerea timpului de lucru pentru incapacitate temporara de lucru mihai52 mihai52 Buna seara, sotia mea a fost diagnosticata cu TBC in urma cu trei luni, a fost in CM pana in data de 30 septembrie, iar acum s-a intors la serviciu. Are ... (vezi toată discuția)