avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... evacuare din locuinta a unei persoane fara domiciliu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

evacuare din locuinta a unei persoane fara domiciliu stabil la adresa

Buna ziua,
casa in care locuieste mama mea este proprietatea ei si a tatalui care este decedat.Din pacate nu am reusit sa facem succesiunea in urma decesului tatalui.In prezent mama locuieste doar cu unul din copii,cu unul din fratii mei.Fratele meu traieste in concubinaj cu o femeie. Aceasta femeie o trateaza foarte urat pe mama mea,ii adreseaza tot felul de injurii pe care nu le pot scrie aici si o ameninta ca ii da foc la casa.Din aceste motive mama mea a fost ieri la sectia de politie si a depus plangere impotriva ei.Dorinta mamei mele este sa fie lasata in pace iar concubina fratelui meu sa plece de acolo,sa nu mai aiba voie sa stea acolo in casa. Domnii de la sectie de politie au spus ca numai prin ordin judecatoresc o poate obliga sa plece,deoarece ea poate sta in casa prin simplul consimtamant al fratelui meu.Deci sa ia legatura cu un avocat.Fratele meu pe de alta parte nici nu are buletin prin care sa ateste ca locuieste la acea adresa,iar la primarie nu este trecut ca si luat in spatiu pe acea adresa.
Va rog,spuneti-mi care sunt pasii de urmat pentru a o putea ajuta pe mama sa scape de calvarul prin care trece in fiecare zi.
Nu inteleg de ce trebuie un ordin judecatoresc sa evacuezi din locuinta proprie o persoana care are domiciliul stabil la o alta adresa ,nici macar viza de flotant nu are la adresa la care sta mama mea.
Va multumesc foarte mult pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:27, 17 Februarie 2013
Cum se procedeaza pentru a obtine un ''ordin de protectie"? Trebuie sa-si angajeze un avocat? In ce consta ordinul de protectie? Si as vrea sa va mai intreb,desi nu cred ca mi se va raspunde, care ar fi costurile pentru o astfel de procedura,cea a ordinului de protectie?Mama fiind pensionara pe caz de boala,tot ceea ce inseamna costuri le voi suporta eu.
Multumesc .
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
mr2005, utilizator
Costurile constau in avocat daca il vreti, daca nu, sunt minore.
Conform ordinului, persoana impotriva careia se emite nu se poate apropia o perioada de timp de mama dv.
Multumesc pentru raspuns,
deci nu este nevoie neaparat sa-si angajeze un avocat.
Poate sa obtina singura de la judecatorie acest ordin?
Cum anume trebuie sa procedeze?
Poate merge singura la judecatorie sa faca demersurile pentru obtinerea ordinului?
Imi cer scuze daca insist cu intrebarile dar ,datorita faptului ca nu m-am confruntat niciodata cu astfel de probleme nu prea stiu cum sa procedez. Scopul meu principal este sa gasesc o cale legala prin care aceasta femeie(concubina fratelui meu)sa nu mai poata sa locuiasca in casa cu mama mea.
Eu nu cred ca va obtine, dar nici nu costa sa incerce. Cererea e scutita de taxe si se depune la judecatoria de care apartine mama. Scrieti si ca s-a depus plangere la politie.
Ordinul se da pe o perioada relativ scurta, tot la evacuare ajungeti si va trebui sa cereti.
N-ati incercat sa discutati cu fratele, el ce parere are de toate astea ?
Trebuie administrate probe, eu una n-as risca sa mi se respinga cererea si sa raman in casa cu omul impotriva caruia am actionat. Depinde de cum credeti ca ar fi in pericol sau nu in cazul asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutați-mă cu un sfat tatăl meu a decedat a rămas ... Sdpc1978 Sdpc1978 Va rog ajutați-mă cu un sfat tatăl meu a decedat a rămas mama cu mine și cu un frate. Fratele nu e de acord cu taxa el lucrează în Germania ce pot face ... (vezi toată discuția)
Probleme cu concubinul backar21 backar21 sunt baiatul unei doamne care are un concubin de 6 ani.acesta locuieste la noi si face mereu probleme si in fiecare zi se cearta si ii vorbeste urat mamei ... (vezi toată discuția)
Evacuare silita din locuinta mr2005 mr2005 Buna ziua, suntem 5 frati iar in urma taxei de succesiune,dupa decesul tatalui,am decis impreuna cu mama sa cedam fiecare partea ce ne revenea unui singur ... (vezi toată discuția)