Ynnutza a scris:
Intrebarile mele sunt:
1 - Ce se poate intampla daca ii fac testament nepoatei? Ar putea copiii sotului sa atace acest testament?
2 - Cum as putea sa ii asigur sotului meu ramanerea in apartament, in cazul in care dispar inaintea lui, dar si dupa disparitia sa nepoata mea sa nu aiba probleme cu respectivii copii?
3 - Ce riscuri ar fi daca accept propunerea verisoarei mele, prezentata mai sus?
Cu speranta ca am relatat cat de cat coerent problemele mele, astept un raspuns care sa imi permita luarea unei hotarari pe care sa nu o regret vreodata.
Va multumesc anticipat!
1. Doar soţul dumneavoastră va putea ataca testamentul, dacă doreşte şi doar în condiţiile în care se va constata că i-a fost încălcată rezerva succesorală (asta, după decesul dumneavoastră).
2. Vindeţi nepoatei nuda proprietate, instituiţi un drept de uzufruct viager în favoarea dumneavoastră şi a soţului. Uzufructul se va stinge la moartea uzufructuarului. Pînă atunci, acesta are tot dreptul de a folosi imobilul.
3. Casa cumpărată pe numele nepoatei nu vă conferă niciun drept. Dacă asupra acelei case se va înscrie în favoarea dumneavoastră un drept de uzufruct sau abitaţie, e altceva. Vor fi obligaţi, atît ei, cît şi eventualii dobînditori (presupunînd că la un moment dat vor vinde casa), să vă respecte dreptul astfel dobîndit.