avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executare silita mostenitor prezumtiv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executare silita mostenitor prezumtiv

Buna ziua.
As dori sa stiu si eu daca se poate face executare silita a unui mostenitor prezumtiv, in speta fiul defunctului, pentru niste datorii cumulate din impozite neplatite pe locuinta defunctului, in cazul in care mostenirea nu a fost dezbatuta.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: eagle_free , utilizator 14:29, 13 Februarie 2013
Nu.Pana la dezbaterea succesiunii titularul rolului ramane acelasi.Pentru a fi indeplinita procedura pentru executare silita trebuie emise somatie si titlu executoriu care sa fie aduse la cunostiinta titularului de rol,lucru imposibil in cazul de fata.Totusi daca doriti sa achitati impozitul din proprie initiativa soliciati casierului care incaseaza suma sa specifice pe chitanta numele dvs. si datele de pe cartea de identitate ,serie si nr. Intr-un eventual proces pentru mostenire puteti fi depagubit de ceilalti mostenitori,daca exista.
Nu se poate demara procedura de executarea silita decat asupra persoanelor care au acceptat dezbaterea masei succesorale,respectiv au acceptat atat activul=bunurile cat si pasivul=datoriile defunctului
Nu am intrebat pentru mostentori. Eu doresc sa stiu din perspectiva organului fiscal. Cum recupereaza organul fiscal debitele fiscale daca singurii mostenitori care sunt prezumtivi (care nu au dezbatut mostenirea) nu achita debitul "in numele defunctului"? Ar fi o anomalie ca acestia sa locuiasca in imobil si voit sa nu dezbata mostenirea pentru a se sustrage de la plata datoriilor fiscale.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
eagle_free, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita busu_mn busu_mn nu am facut succesiunea pe averea lasata de taica-meu si la tara am lasat pe cineva sa plateasca impozitele , el fiind beneficiarul produselor si subventiilor ... (vezi toată discuția)
Executare silita in cazul persoanelor decedate ovidiucristian ovidiucristian Pot fi executate silit persoanele care nu au dezbatut succesiunea parintilor, prin sechestrarea bunurilor care au apartinunt parintilor defuncti, pentru ... (vezi toată discuția)
Executare silita / mostenire babu2 babu2 Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situatie: Bunica a acumulat datorii la cheltuielile de bloc de circa 3000 ron si a fost actionata in instanta de catre ... (vezi toată discuția)