Buna ziua.
As dori sa stiu si eu daca se poate face executare silita a unui mostenitor prezumtiv, in speta fiul defunctului, pentru niste datorii cumulate din impozite neplatite pe locuinta defunctului, in cazul in care mostenirea nu a fost dezbatuta.
Nu.Pana la dezbaterea succesiunii titularul rolului ramane acelasi.Pentru a fi indeplinita procedura pentru executare silita trebuie emise somatie si titlu executoriu care sa fie aduse la cunostiinta titularului de rol,lucru imposibil in cazul de fata.Totusi daca doriti sa achitati impozitul din proprie initiativa soliciati casierului care incaseaza suma sa specifice pe chitanta numele dvs. si datele de pe cartea de identitate ,serie si nr. Intr-un eventual proces pentru mostenire puteti fi depagubit de ceilalti mostenitori,daca exista.
Nu se poate demara procedura de executarea silita decat asupra persoanelor care au acceptat dezbaterea masei succesorale,respectiv au acceptat atat activul=bunurile cat si pasivul=datoriile defunctului
Nu am intrebat pentru mostentori. Eu doresc sa stiu din perspectiva organului fiscal. Cum recupereaza organul fiscal debitele fiscale daca singurii mostenitori care sunt prezumtivi (care nu au dezbatut mostenirea) nu achita debitul "in numele defunctului"? Ar fi o anomalie ca acestia sa locuiasca in imobil si voit sa nu dezbata mostenirea pentru a se sustrage de la plata datoriilor fiscale.
Executare silita
busu_mn
nu am facut succesiunea pe averea lasata de taica-meu si la tara am lasat pe cineva sa plateasca impozitele , el fiind beneficiarul produselor si subventiilor ... (vezi toată discuția)