buna ziua,
am 45 de ani, sunt de profesie contabil si de la 01 decembrie 2012 am lucrat intr-o firma de contabilitate din bucuresti, pana azi cand am fost concediata fara un motiv serios, numai ca se apropiau cele 90 de zile de proba si era mai greu dupa aceea, desi la angajare am sustinut examen teoretic si proba de lucru in programul de contabilitate ; am refuzat sa semnez cererea de incetare a contractului de munca cu acordul partilor pe motiv ca nu a incetat la initiativa mea ori din vina mea; ce ma sfatuiti sa fac in urmatoarele 30 de zile
multumesc
Daca ati fost concediata in perioada de proba, conf. art 31 alin 4 CM ""pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia", nu prea aveti ce sa faceti. Din textul de lege rezulta clar ca nu e necesara motivarea incetarii CIM.
Va sfatuiesc sa va cautati un nou loc de munca.
Art.31 alin.4 C.mun. prevede altceva .. in prezent, incetarea raportului de munca pe perioada de proba sau la sfarsitul acesteia este prevazuta la art.31 alin.3 C.mun.
@ dlumynyta
Puteti sesiza instanta de judecata daca apreciati ca incetarea contractului s-a realizat cu incalcarea legii.
multumesc frumos; chiar intentionez sa ma adresez instantei dar nu stiu unde sa depun actiunea - in bucuresti, pentru ca aici are firma sediul sau la judecatoria de care eu apartin cu domiciliul?
Concediere abuziva
iassomie
Intrebare: se considera concediere abuziva cazul meu?: am fost avansata pe un job nou in cadrul aceleleasi companii. La o saptamana dupa, s-a descoperit ca ... (vezi toată discuția)