Intrebare: se considera concediere abuziva cazul meu?: am fost avansata pe un job nou in cadrul aceleleasi companii. La o saptamana dupa, s-a descoperit ca unul din subalternii mei, a facut o frauda de 8000 de lei, cand eu eram pe vechiul post.
Desi ancheta este inca in desfasurare, el recunoscandu-si faptele ,eu am fost concediata prima, el inca fiind angajatul companiei. E legal? Am fost concediata abuziv?
MUltumesc.
Nu mi-au dat motiv sau explicatii. Au profitat doar ca avansandu-ma pe noua pozitie, eram in perioada de proba si mi-au pus hartia in fata, incetare contract de munca din initiativa angajatorului.
In acest caz, aveti psoibilitatea de a contesta decizia respectiva la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul , in termen de 45 de zile de la data comunicarii acesteia.
art.31 C.mun.
...
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
....
Concediere
Mihai351
Bună seara am și eu o întrebare o firma are voie sa concediere în acceasi zi peste 100 de angajați aflați în perioada de proba fără explicații (vezi toată discuția)
Conflict de munca
dlumynyta
buna ziua,
am 45 de ani, sunt de profesie contabil si de la 01 decembrie 2012 am lucrat intr-o firma de contabilitate din bucuresti, pana azi cand am fost ... (vezi toată discuția)