avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitarea cazier judiciar- pedeapsa cu aplic.art 81 ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitarea cazier judiciar- pedeapsa cu aplic.art 81 c.pen.

pe 05 07 2011 a ramas definitiva o hotarare prin care am fost condamnat la 3 luni inchisoare cu suspendare si un termen de incercare de 2 ani .Cand imi pot face cel mai devreme reabilitare(sa dispara din cazier) ?din aceasta cauza de la 1 martie nu voi mai avea loc de munca,rog raspuns
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 08:17, 23 Iunie 2014
am un prieten care in iunie 2011, a fost condamnat la 2 ani cu suspendare ! in hotararea definitiva , instanta a decis " 4 ani de incercare , conform art 82 cp " ! cand intervine reabilitarea ? 2 ani de pedeapsa + 2 ani de incercare ( conform art 82 cp ), sau 2 ani pedeapsa + 4 ani de incercare ??? va multumesc anticipat !
Asa cum am explicat mai sus in cazul suspendarii conditionate a executarii pedepsei, termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate- 2 ani ( in acest caz) la care se adauga un interval de timp de 2 ani conform disp.art.82.cpen.,deci 2 ani plus 2 ani= 4 ani termen de incercare calculat de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
:offtopic:Interventie moderator.
@prioteasa17- Avand in vedere ca ati postat intrebarea intr-un topic deschis de un alt ultilizator in data 12.02.2013 (mai vechi deci de 3 luni de la data publicarii) prezentul topic va fi inchis, urmand ca in masura in care mai aveti nelamuriri/intrebari suplimentare, sa deshideti un nou topic.
Multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare in urma unei condamnari cu suspendarea cond. a executarii pedepsei Daniel1971 Daniel1971 In luna decembrie a anului 2012 am fost condamnat la 6 luni de inchisoare, cu sespendarea conditionata a pedepsei, in speta OUG 195 / 2002. Din sentinta ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier judiciar moritsu moritsu Buna ziua, Vreau sa ma ajute cineva cu o informatie cu privire la stergerea/reabilitarea cazierului judiciar. La cat timp/perioada se \\"sterge\\" ... (vezi toată discuția)
Cand ma pot reabilita in cazul unei pedepse cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei? Eduard87 Eduard87 Buna ziua am fost condamnat la 2 ani cu suspendare pentru furt calificat la data de 30 05 2012 cand pot face reabilitarea pentru stergerea cazierului multumesc (vezi toată discuția)