avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... act de vanzare cumparare FALS
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

act de vanzare cumparare FALS

Salut, ma numesc andrei si am o problema.

Acum ceva ani am dat masina mea, inmatriculata pe mine, la cineva. (gen, ia cheile si dute si fa-ti treaba), problema este ca tipul respectiv a instrainato la altcineva, care acel altcineva a instrainato la o alta persoana.... a ajuns undeva la al treilea/patrulea proprietar

Problema este ca la cine este masina acum mi-a cerut sa-i dau foaia de radiere ca sa o inmatriculeze pe el. El mi-a spus ca a cumparat masina de la cineva. Eu nu pot sa-i dau nici o foaie de la impozite pentru ca am amenzi si nimeni nu-mi da acea foaie pentru a putea inmatricula masina pe el. El mi-a zis ca ma va da in judecata si va obtine acea hartie pentru a inmatricula masina pe el, cu toate ca eu nu vreau sa fac asa ceva(ultima conversatie cu cel care are masina mea acum a fost acum 8/9 luni)

Intre timp ma trezesc cu citatie la tribunal in Brasov. Printre hartiile cu care a venit citatia exista un contract de vanzare cumparare a masinii intre mine si o firma din bucuresti pe care este trecut "semnatura mea", cand am vazut o semnatura care teoretic ar trebuii sa fie a mea pe un contract de VC am ramas masca.

Acea persoana a semnat in locul meu, semnatura nici nu se potriveste cu a mea, de aici direct m-am gandit la fals in acte.

Acum vine intrebarea. Ce pot sa fac sa-mi recuperez masina, cum pot sa dovedesc in instanta ca acea semnatura nu este a mea si este falsa ?

L-am sunat odata pe avocatul tipului care m-a dat in judecata si i-am zis ca ceea ce face nu se poate din moment ce eu nu am semnat niciodata un contract de VC pentru acea masina, el mia zis ca un contract verbal este de ajuns, "gen acum e masina ta, ia si dute, la revedere"

Apreciez orice raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters280210 , utilizator 22:11, 12 Februarie 2013
o fi el în mintea acelui domn avocat ”de ajuns” dar treburile stau cu totul altfel :
1) vă înscrieți în fals (în scris - Cerere scrisă și depusă la registratura acelei instanțe) privind pretinsul contract de vânzare-cumpărare al autoturismului, NU recunoasteti semnătura și nici pretinsul act de vânzare și solicitati instantei civile ca respectivul fals să fie deferit DE ÎNDATÃ spre judecată instanței penale ;
2) depuneți o Întâmpinare SCRISÃ cu cel puțin 5 zile înainte de termenul ce vi l-a acordat instanta contra TUTUROR înscrisurilor ce vi s-au comunicat și răspundeți și criticați, argumentați clar și precis ;
3) ar fi în binele dvs. să vă consultați cu un avocat specializat pe drept civil, să studieze f.b. continutul acelui dosar și să vă îndrume/susțină.

Notă : nu trebuie să vă temeti de afirmatiile acelui domn avocat, domnia sa, încearcă să-și facă meseria, să aplice strategii diverse de apărare a clientului ce l-a plătit.Ar mai fi și alte aspecte juridice și poate strategice de pus în evidență asupra spetei de fată dar din anumite considerente, mă abțin.

Eu, neavând cunostintă de continutul acelui dosar, NU pot face altceva decât să iau de bune doar informatiile ce dvs. le postați pe acest forum.E posibil, ca în realitate situația să fie și mai complicată.

Buna seara!
Situatia poate fi simpla daca respectati ce va raspuns utilizatorul de mai sus. Ma refer la toate cele 3 puncte, daca nu , situatia va deveni foarte complicata.
Eu m-am trezit la fisc deja cu sentinta civia ptr plata impozitului unui tractor. La dosar a fost bagata o chitanta de mana falsa, unde nu era scrisul meu si nici semnatura mea.
Am facut apel si avocata nu mi-a facut nimic din cele 3 pct de mai sus.
Avocata mi-a zis ca stie ce are de facut si sa vazut rezultatul, nimic.
Mentionez ca eu sunt din Constanta si procesul a fost la Focsani. Cel care a bagat chitanta este din Vrancea.
Am luat legatura cu cel care a bagat chitanta si recunoaste ca nu sunt eu cumparatorul tractorului si ca imi va da scris ca nu sunt eu cel care a cumparat tractorul.
Acum am facut recurs la Curtea de Apel si sa vedem rezultatul , ptr ca aici nu mai putem fi audiati se iau in considerare numai inscrisurile.
Sfatul meu este sa vorbiti cu mai multi avocati si care va spune ca merge spre plangerea penala luati-l. Daca nu ajungeti in situatia mea de a va afla la ultima instanta unde sansele sunt mici de reusita.
Va urez succes. Cu respect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! soția mea a vândut o mașină fără consimțământul ... AM123678 AM123678 Buna ziua! Soția mea a vândut o mașină fără consimțământul meu avand actele mașinii în original ,înmatriculată pe numele meu, cumpărată în ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , am cumparat o masina de la cineva si nu am intocmit ... Remy87 Remy87 Buna ziua , am cumparat o masina de la cineva si nu am intocmit actele necesare pe loc pe numele meu , pentru ca am niste amenzi pe care nu imi permit sa le ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am nevoie de ajutor. am cumparat o masina de la persoana ... sofer_auto_17 sofer_auto_17 Buna seara, Am nevoie de ajutor. Am cumparat o masina de la persoana X, care a mintit si eu am gresit fiind de buna credinta, crezand ca imi va da fiscal la ... (vezi toată discuția)