avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Soția mea a vândut o mașină fără ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Soția mea a vândut o mașină fără consimțământul ...

Buna ziua! Soția mea a vândut o mașină fără consimțământul meu avand actele mașinii în original ,înmatriculată pe numele meu, cumpărată în timpul căsătoriei! Mașina se afla încă în posesia mea! Eu am făcut un contract de vânzare cumpărare către altcineva! Și am predat mașina către acea persoana cu numere și cheie+ actele care le-am mai avut ( duplicatul CIV). Ce pot face pentru a anula vânzarea ei având în vedere că eu nu mi-am dat consimțământul?? Este vreo cale legală prin care pot trage la răspundere că ea a scos de la finanțe certificat fiscal pe numele meu fara împuternicire de la mine?
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2022
AM123678, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 18:08, 1 Iulie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteți da în judecata la instanța de contencios administrativ funcționarul public ce a săvârșit acel abuz și să cereți instanței sa fie anulat acel act de VC fals, precum și eventuale despăgubiri plus cheltuielile de judecata. Angajați avocat.
Daca sunteti in timpul casatoriei sotia are aceleasi drepturi ca si dvs. Procedura la vanzarea cumpararea unei masini nu este la fel ca la case apartamente la notar. Aveti grija ca acum bunul masina apare vandut de 2 ori. Vad ca aveti serioase probleme in casnicie. Iar viitorul nu suna bine...... Litigiile intre soti se rezolva prin buna intelegere sau prin divort si partaj. Succes!
Cred că s-a rezolvat! Am scos de la finanțe o copie la certificatul de vânzare-cumparare încheiat cu datele mele că și vânzător către altă persoană însă nu este semnătura mea, am fost și am depus și o plângere la poliție în situația de față. Am înțeles că persoana care a semnat intra la fals și uz de fals sub semnătură privată! În situația actuală poate sa i se anuleze contractul de vânzare&cumpărare făcut?
E posibil, dar în instanță, nu de la sine. Angajați-vă avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubiu intr-un proces civil mirelafelicia mirelafelicia Am nevoie de ajutor intr-o problema juridica . Daca intr-o casatorie unul din soti detine o masina pe numele lui , celalat sot are dreptul sa semneze pe actul ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta - contestare proces verbal david6 david6 Am vandut masina in Septembrie 2009 si binenteles, cumparatorul nu a mai binevoit sa o inmatriculeze pe numele lui. In Ianuarie 2010 a facut asigurarea RCA pe ... (vezi toată discuția)
Declaratii false in procesul de partaj aniella70 aniella70 Buna ziua ! ma aflu in proces de partaj cu fostul meu sot din data de 18.02.2013 . Cererea de chemare in judecat a fost facut de el dar in cererea respectiv nu ... (vezi toată discuția)