Buna ziua!
Ma confrunt cu o situatie noua.Lucrez la o firma care se ocupa cu implementarea unor proiecte din fonduri europene. Dupa cum bine se stie bani nu prea au mai fost dati in urma cererilor de rambursare datorita nenumaratelor probleme aparute si in presa, fapt pentru care salariile catre membrii echipei de proiect nu au mai fost virate din luna august 2012.Azi am primit o instiintare privind instituirea unei porpiri pentru o colega, In cadrul acesteia se specifica ca aceasta este obligata la plata unei anumite sume de bani la data de 01.03.2012. Avand in vedere ca urmeaza sa primim ceva bani si se vor face plati de salarii eu de cand ar trebui sa aplic poprirea, de la data inregistrarii instiintarii privind instituirea acesteia in cadrul institutiei la care lucrez, respectiv 02.2013, sau de la data 08.2012, data de la care ea urmeaza sa primeasca salariile restante? Multumesc anticipat!
Incepand cu luna la care ati fost instiintat. Ce e din urma le va primi integral, sunt drepturi salariale de pe vremea cand nu i se pusese poprire.
Din ce i se cuvine ca salariu pe luna martie, virati 1/3 catre executor.
Oricum, probabil ca si conturile bancare ii sunt blocate, iar daca salariile restante ii intra in banca, va avea grija banca de ele sa le blocheze.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Popriri pe conturi
nelyflorea
Poate sa-mi spuna cineva daca exista vreun art. in Codul de Procedura Fiscala prin care se prevede ca o poprire instituita de Administratia Fiscala, mai veche ... (vezi toată discuția)