Doresc sa inchid SRL, care nu mai are activitate, dar am o problema si nu stiu care sunt pasii sau ce anume trebuie facut, sau cui sa ma adresez. Suntem 3 actionari 45%, 30% si 25% actiuni, primii 2 care detin majoritatea doresc inchiderea, iar al treilea nici macar nu mai poate fi contactat si desi nu a adus nici un fel de capital (cel care detine doar 25% - lucru ce se poate dovedi), in martie 2011 cand s-a discutat o posibila inchidere ne-a cerut sa ii cumparam actiunile si nu e vorba de o suma modica ci de multe sute de euro daca nu mii. Spun inca o data, nu a adus nici un fel de capital, decat si normal cei 25% din 200 lei cu cat a fost infiintata firma. Pot sa o inchid fara al 3-lea actionar in conditiile in care cei 2 majoritari doresc inchiderea? Trebuie sa fie si el de fata la semnarea actelor de inchidere sau poate fi doar anuntat? Multumesc frumos.
Am uitat sa mentionez ca firma nu are nici un fel de datorii la stat sau la furnizori (adica toata erau achitate la timp), iar contabila probabil pentru a-si mai lua un ban mi-a spus pana aflu ce trebuie facut sa o lasam pe avarie, adica doar depune 2-3 hartii la ANAF, dar activitate nu mai are din august 2012 mai ales ca este vorba de o agentie de turism, iar in urma unui control de rutina de la Ministerul Turismului am facut solicitarea retragerii licentei de turism, numai datorita ei puteam sa functionez. Si cel mai important firma nu este pe profit. Si pana nu am terminat cu toti turistii care achizitionasera pachete turistice si si-au efectuat sejurul, nu am dorit sa ma apuc de inchiderea SRL pentru ca nu vroiam sa le creez suspiciuni mai ales ca furnizorii erau platiti imediat ce primeam factura de la ei.