avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită continuare executare silita pt debit achitat
Discuție deschisă în Executare silită

continuare executare silita pt debit achitat

Buna ziua,
Am luat un credit, am ramas in urma cu ratele , s-a declansat executarea silita si mi s-a retinut din pensie vreme de 3 ani o suma de bani pana la acoperirea debitului.Ulterior dosarul a fost preluat de un alt executor (deoarece cei bancari s-au desfiintat) si noul executor a inceput executarea silita in baza aceleiasi hotarari judecatoresti. I-am dus adresa de la tertul poprit din care reiesea ca am achitat suma de bani stabilita in acea hotarare insa el nu vrea sa opreasca executarea deoarece creditorul i-a trimis o adresa in care ii cere sa continue executarea (debitul vechi prevazut in hotarare era 6500 - debit pe care l-am achitat iar creditorul mai vrea acum inca 3300 punand la dosarul de executare aceeasi hotarare)
Executorul nu era obligat sa optreasca executarea daca am adus adresa de la tertul poprit din care reiese ca am achitat debitul?
ce mai pot face in acest sens?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Dascalu Camelia Raluca , utilizator 15:11, 18 Februarie 2013
Puteti formula contestatie la executare
Multumesc frumos insa tocmai aici este problema, hotararea este din 2009
Creditorul a solicitat constant la Casa de Pensii sa mi se retina din pensie (in baza hotararii respective).Ulterior dandu-mi seama ca totusi platesc de mai bine de 3 ani am solicitat Casei de Pensie sa imi spuna si mie totalul sumelor care mi-au fost retinute si surpriza din adresa lor mi-am dat seama ca am platit si platesc in continuare cu mult peste debitul mentionat in hotararea judecatoreasca.
Ce pot face sa nu mi se mai retina din pensie?
Va multumesc
Sumei pt care s-a inceput executarea in 2009 i se adauga in continuare penalitati cf contractului. Dvs in 2009 datorati 6500, dar nu ati achitat-o pe loc, ci in termen de 3 ani.
Cereti explicatii creditorului direct sau prin executor, sa va explice cum au calculat diferenta.
VA MULTUMESC FRUMOS

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent!! rocsy77 rocsy77 doresc o explicatie de la persoane competente ce viziteaza acest site,eu sunt in ceata,lucrez intr-o institutie bugetara,am retinere pe fluturas ,o pensie ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu flawrin28 flawrin28 Am o executare silita infiintata si am primit instiintarea infiintarii popririi dar ma confrunt cu urmatoarea problema, firma nu prezinta interes in ... (vezi toată discuția)
Cesiune creante discover discover Situatie : tert popritul unui debitor plateste in conturile indicate de executor o parte din bani ,repr valoarea fact scadente la acel moment si la cateva ... (vezi toată discuția)