avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune din Franta, imobil in Romania
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune din Franta, imobil in Romania

O speta interesanta:
O batrana, (cetatean francez), cu mari probleme de sanatate, (curator numit un nepot din 2009), lasa un testament olograf la notar francez (nu cunosc modul de depunere), "Doar las bunurile mele, nepotului X si nepoatei Y, data ....2003."
Moare in 2012, si nepotul apare si sustine ca este mostenitor al batranei pentru imobilul din Romania. Ce trebuie sa faca legal nepotul in Romania si mai ales:cum pot contesta acest "testament" fabricat? Stiu ca pentru bunuri imobile se aplica legea locului. Multumesc anticipat pentru atentia si sfaturi.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 23:53, 15 Februarie 2013
Moștenirea se deschide prin moarte iar situația nu este atipică, este chiar ceva foarte normal. În legătură cu testamentul, nu aveți calitatea de a ataca testamentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament vicuta vicuta O persoana din sat nu are copii,frati,parinti sau alte rude apropiate.Fiind vecini mergem des la acea persoana si o ajutam la nevoie. Aceasta apropiere a dus ... (vezi toată discuția)
Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)
Obligatie de intretinere agromav agromav Batrana 85 ani,vaduva cu 2 copii(fata si baiat),si cu o pensie de 300 ron. locuieste la tara(are casa mare si vreo 4 hectare pamant).A dat acte ... (vezi toată discuția)