avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calomnie si amenintari - bolnav psihic
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calomnie si amenintari - bolnav psihic

Buna ziua

Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez. De o vreme sunt calomniat de o persoana care afirma tot felul de lucruri nedevarate, acum a inceput sa ma si sune la telefon. Problema nu ar fi martorii care sa ateste ca se spun lucruri neadevarate despre mine, ci faptul ca persoana este bolnava psihic. Nu am calitatea de a atesta acest lucru, dar deviatiile comportamentale si aberatiile pe care le profereaza arata clar aceasta.

Ce pot face ? O pot actiona in instanta pentru calomnie ? Va spune ca este iresponsabila ori va constata instanta aceasta, probabil cerand o expertiza pe banii mei, pentru ca ea nu are.
Sa anunt postul de politie unde aceasta are domiciliul ? Au cum sa o linisteasca ?

Este frustrant sa fiu la mana unui nebun care debiteaza ce vrea si cui vrea despre mine, si sa nu o pot opri. Mai ales ca tot ce voi face va fi pe cheltuiala mea, persoana este practic insolvabila. Pe lanag calomnie mai exista si amenintari cu reclamatii catre institutiile statului - ma rog, nu stiu daca se incadreaza la inrfactiunea de amenintare, mai ales ca persoana in cauza nu cere nimic, doar improasca cu noroi. Dar are si asta o limita!

Sa o notific prin executor judecatoresc sa nu mai imi pomeneasca numele in nici o situatie si sa nu ma mai contacteze, sa cer politiei aceasta ?
Sper ca am postat in sectiunea potrivita, imi cer scuze daca nu.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 13:07, 14 Februarie 2013
In temeiul deciziei RIL promovata de procurorul general al parchetului ICCJ,insulta si calomnia nu mai sunt sub incidenta legii penale
Va confruntati cu o situatie atipica avand in vedere starea de snatate a persoanei in cauza
Eventual puteti sesiza oficial politia,detaliind starea de fapt a persoanei autoare a amenintariilor
ynocentta a scris:

In temeiul deciziei RIL promovata de procurorul general al parchetului ICCJ,insulta si calomnia nu mai sunt sub incidenta legii penale
Va confruntati cu o situatie atipica avand in vedere starea de snatate a persoanei in cauza
Eventual puteti sesiza oficial politia,detaliind starea de fapt a persoanei autoare a amenintariilor

Eu ma lovesc de aceiasi problema. Am sesizat politia, dar nu s-a luat nici o masura. Mai grav este ca in trecut am avut si o altercatie fizica, din care persoana respectiva (cumnatul meu) a iesit cu o amenda. Cum putem scapa de astfel de evenimente nedorite, atunci cand politia nu ia nici o masura?
Am primit 70 SMS-uri intr-o singura zi, in care eram amenintata si santajata. Le-am prezentat politiei, impreuna cu declaratia unui martor care era langa mine la momentul primirii mesajelor. Pana acum nu s-a luat nici o masura. Inca mai primesc mesaje si amenintari.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
oanalumi, utilizator
Doamna, trebuie sa fiti multumita ca improasca doar noroi, fara a deschide proces in instanta impotriva dvs., cu acuzele amintite. Partile din proces nu sunt testate psihic.
Din moment ce faptele nu sunt incriminate penal, inseamna ca sunt permise.
Nu inteleg de ce se plang atatia useri de Politie.:-/

In unele cazuri, actioneaza cu maxima celeritate...
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
Martonze, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare aleluia aleluia buna seara. Am o problema cu fostul meu prieten . Ma ameninta ca ma bate , vine dupa mine .. Imi trimite offline`uri pe messenger (dar din pacate nu imi ... (vezi toată discuția)
Amenintarea cu bataie1 sweet_dreams sweet_dreams Multumesc turor celor care au raspuns mesajului meu.Pot demonstra oricand ca de la acel id,ea vb cu mine,plus ca o cunosc si real si tot timpul are la avatar ... (vezi toată discuția)
Calomnie, insulta internet - tragerea la raspundere efg402x efg402x Calomnia si Insulta nemaifiind incriminata de codul penal practic nu mai exista nici o modalitate pt. a se putea demara cercetari referitoare la identitatea ... (vezi toată discuția)