vand la taraba,vine cineva sa cumpere ceapa de 7 lei.ami da 10 lei ai dau restul si pun banii in buzunar.dupa ce pun banii in buzunar,persoana respectiva pleaca si vine cu o alta persoana si spune ca mi-a dat 50 lei si ca i-am dat rest de la 10 lei si ami spune sa ai dau restul pana la 50 lei. eu nu ai dau,deoarece nu mi-a dat 50 lei. se duce la politie, ai spune ca mi-a dat 50 lei si ca i-am dat restul de la 10 lei .mai spune ca a venit la mine la masa si mi-a cerut sa ai dau restul de la 50 lei[restul de 40 lei] si nu am vrut sa il dau. ma ia la sectie ,ami spune sa scot tot din buzunare. scot tot din buzunare,dar scot si un portofel care este al meu.persoana respectiva ai spune politistului ca cei 50 lei sunt in portfel. eu chiar port tot timpul o bancnota de 50 lei in portofel pe care nu o cheltui. cum pot demonstra ca sunt banii mei? trebuie sa ai marchez? ce face politistul? ami ia banii si spune ca sunt ai persoanei reclamante?
S-ar putea preleva nişte amprente de pe bancnotă...astfel, dacă bancnota a fost în posesia acelui cumpărător, ar trebui să existe amprentele sale pe ea
si atunci daca ami gaseste acesti bani[50lei] in portofel.si persoana respectiva spune:uite astia sunt banii mei.ce face politia.? ami ia banii [cei 50 lei]care ai am in portofel si ma acuza de furt?
Nu ar fi normal să se întâmple aşa, câtă vreme nu există dovezi certe că acei bani aparţin cumpărătorului.Dar nu ar fi nici exclus.Cel mai bine ar fi să fiţi foarte atent ce bani primiţi, cât rest daţi,etc., pentru că persoane care să dorească nişte câştiguri nemuncite se vor găsi mereu.Cel mai bine ar fi să rămâneţi un om cinstit , pentru că în acest fel nu vă va durea capul.
Merele lipsa
mariusbt1
vand la taraba in piata,vine o persoana sa cumpere mere 2 kg. ami da banii[exp:10 lei] si ai dau rest corect[6 lei].pleaca putin mai incolo, ia 2 mere din ... (vezi toată discuția)