avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcere din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcere din CIC

Buna ziua,
In cazul in care o salariata doreste sa se intoarca la munca cu o luna mai devreme sa implineaca copilul un an ( ultima luna pe care ar fi trebuit s-o stea tatal copilului acasa dar acest lucru nu este posibil si va trebui sa se intoarca la munca), angajatorul are dreptul sa-i refuze cererea de incetare a suspendarii cu o luna mai devreme si s-o obige sa se intoarca cand implineste copilul 1 an?
Este legal sa refuzi cererea unei salariate de a se intoarce mai devreme la munca pentru a beneficia de stimulentul de 500 de lei?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 13 Februarie 2013
Nu are niciun drept sa refuze aceasta cerere angajatorului ... potrivit unui principiu de drept coroborat cu art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002, angajatorul are obligatia de a o primi la munca .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere din concediu crestere copil- angajatorul refuza cererea florentina_voicu florentina_voicu Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie delicata si nu stiu cum e bine sa procedez. Sunt in concediu crestere copil de pana la un an si de curand am facut cerere ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie leon27ro leon27ro Sunt in CCC si am optat pentru doi ani, dar intentionez sa ma intorc la munca mai devreme (la 1 an si 4 luni) Beneficiez de stimulent de insertie? Sotul ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca dupa 1 an de concediu crestere copil hunny28 hunny28 am nascut in 6 noimebrie 2012 si am optat pt concediul de crestere si ingrijire a copilului pentru 1 an nu pentru 2.acum vreau sa ma intorc la munca incepand ... (vezi toată discuția)