avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpararea apartament - sediu social firma
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpararea apartament - sediu social firma

Buna ziua.

Ma aflu in tratative pentru cumpararea unui apartament care este sediul social al firmei vanzatoare.
Am achitat un avans minimal si am semnat un antecontract care fixeaza o data ultima pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare in forma autentica, in care insa nu se face nicio referire la faptul ca apartamentul este sediu social - exista doar o intelegere verbala ca firma sa isi mute sediul pana la semnarea contractului.
As vrea sa stiu daca exista vreo modalitate de a refuza incheierea contractului pana la mutarea sediului fara a pierde avansul achitat, daca exista vreo posibilitate de a obliga firma sa isi mute sediul dupa semnarea contractului, si care sunt consecintele pentru mine ca proprietar si locatar, daca apartamentul ramane in continuare sediul social al firmei.
Cel mai recent răspuns: LigiaGr , utilizator 14:01, 18 Februarie 2013
Informati-va care este durata contractului in baza careia societatea are sediul la acea adresa
Societatea este proprietar in momentul de fata.
Puteti incheia contractul de vanzare-cumparare in forma autentita la data stabilita in antecontract, incluzand in textul acestuia o clauza cu privire la termenul pana la care societatea sa isi schimbe sediul social sau secundar.
Eventual, puteti preciza ceva de genul:
"În caz contrar, operaţiunile de radiere de la ORC a punctelor de lucru inregistrate pot fi îndeplinite de Proprietar, pe cheltuiala şi pe seama cumparatorului, fãrã ca acesta din urmã sã se opunã şi fãrã sã conteste sumele achitate de Proprietar."
Va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract de vanzare cumparare apartament otto2007 otto2007 Buna ziua, vreau sa fac un precontract de vanzare-cumparare a ap pe care il am . Am sediul social al firmei ,in acest apartament, fara activitate, ap nu ... (vezi toată discuția)
Cumpărare imobil prin credit ipotecar. În cazul în care în contractul de vânzare-cumpărare nu se stabilește altfel, predarea apartamentului trebuie făcută la data plății? Uleșan.Eniko Uleșan.Eniko Bună ziua! În data de 28.09.2018 am semnat împreună cu soțul un antecontract de vânzare-cumpărare, în fața notarului, obiectul fiind un apartament, ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un imobil de către promitentul cumpărător după semnarea antecontractului? Hidegtudor Hidegtudor Bună ziua! Am o nedumerire și aș aprecia dacă m-ați putea lămuri. Dacă vreau sa cumpăr um apartament de la o persoană, ma înțeleg cu el și ii dau ... (vezi toată discuția)