avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire, succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire, succesiune

Buna,

Mama mea a fost infiiata de bunici la varsta de 2 ani. S-a casatorit si dupa ce m-a nascut au hotarat sa ma dea spre crestere bunicilor. Practic si eu sunt infiiata, sunt trecuta pe numele bunicilor nu pe cel al tatalui. Am certificat de nastere in acest sens, si pana la varsta de 18 ani am locuit si am fost crescuta de bunici.

Bunicii au murit acum 5 ani si au lasat un apartament cu 2 camere. Bunica mi-a spus mereu ca apartamentul mi se cuvine mie, dar cu toate acestea nu exista nici un act in acest sens.

Apartamentul e dat in chirie. Dupa moartea bunicilor nu s-a facut succesiune pe motiv ca nu am avut bani.Practic, in acte eu si mama mea suntem surori. Vreau sa stiu cat mi se cuvine mie si cat mamei mele din acel apartament. Ea oscileaza mereu, zice ca mi-l lasa mie tot, apoi se razgandeste si isi aminteste ca are si ea un drept acolo, in fine, mai multe probleme.

Eu atat vreau sa stiu daca am vreun drept la acel apartament asta in conditiile in care eu apar ca fiind fiica bunicilor. Mentionez ca am un frate dar el este trecut pe numele tatalui. Complicata situatie..

Daca ma puteti ajuta cu un sfat, va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: luluc , utilizator 19:53, 13 Februarie 2013
Daca bunicii nu am mai avut alti copii in afara de mama si dumneavoastra, tot ceea ce a ramas in urma bunicilor se imparte la 2 adica 50% dumneavoastra si 50% mamei.
Daca in acte dvs si mama naturala apareti ca fiind surori,si doar voi doua sunteti,atunci apartamentul va apartine voua doua. Trebuie sa dezbateti impreuna succesiunea si ori il vindeti si va luati juma-juma de bani,ori una dintre voi doua ramane cu apartamentul si plateste jumate celeilalte.
Alti mostenitori nu mai sunt. Ce pasi trebuie urmati pentru a face succesiunea si cat costa?Daca ea renunta la partea ei atunci ce trebuie facut?

Va multumesc pentru promtitudine!
1) mergeti la un notar,si vi se spune ce acte va trebuiesc si cat va costa.
2) Daca ea va renunta,atunci fvs veti fi proprietara 100 %. Ca sa obtinrti cea ce doriti,trebuie sa o prindeti in momentele cand va spune ca va lasa apartamentul,atunci sa si ii propuneti ca a -2 zi sa mergeti la notar.
Eu nu doresc sa fraieresc pe nimeni si nici nu tin cu dintii de acel apartament.Sunt foarte tanara si doresc sa stiu cum stau lucrurile pentru a imi face un viitor singura fara sa ma bazez pe acel loc.

Anul trecut am trecut printr-o situatie neplacuta. Apartamentul era in chirie, iar fratele meu cu noua prietena au vrut sa se mute acolo. Totul fara stirea mea. Eu am aflat in ultimul moment si nu am fost de acord pentru ca doreau sa faca renovari. Poveste lunga.. au plecat si acum sunt alti chiriasi.

De aceea doresc sa stiu ce pot face in eventualitatea in care renunta la partea ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

bunica vitrega - cine o mosteneste? inna inna Buna ziua, Dupa moarte bunicii, bunicul meu s-a recasatorit. Mama avea 18 ani iar apartamentul in care locuiau toti trei era inchiriat. Ulterior l-au ... (vezi toată discuția)
Printul mostenitor stefan_ruxandra stefan_ruxandra buna seara. va prezint si eu o situatie care este destul de incalcita dar sper sa ma ajutati sa o rezolv. este vorba de mama mea ai carei parinti s-au ... (vezi toată discuția)
Succesiuni si acte succesorale dorucioby dorucioby Se da urmatoarea problema: doi frati si tatal decedat. Unul din frati deschide succesiune.Daca se semneaza succesiunea celor doi frati li se cuvine 1/4 din ... (vezi toată discuția)