Ma aflu de ceva vreme in conflict cu un comisar de la OPC in urma nenumaratelor controale(pe care le-am castigat in instanta in marea majoritate) am depus la sediul OPC o cerere de formare a unei comisii de disciplina intrucat acest comisar nu a repsectat in nici un fel prevederile legii 252/2003 (registrul unic de control) mai excact lipsa ordinul de serviciu, completarea in registrul unic, lipsa legitimatiei etc
In urma adreselor mele cei de la OPC mi-au trimis un raspuns evaziv si-mi refuza explicatii de ce respectivul comisar nu respecta legea desi le-am prezentat probe materiale scriptic si audio .
Intentionez sa actionez OPC in instanta si sa solicit daune morale de 1 leu dar as vrea sa stiu daca instanta de judecata poate impune impotriva functionarului respectiv sanctiunile prevazute in legea 188/1999 legea functionarului public sau aceste sanctiuni pot fi aplicate doar de autoritatea superioara respectivului functionar. Multumesc mult!
Intrunirea unei comisii de disciplina nu se realizeaza la cererea unei terte persoane. Mai mult de atat, institutia nu are nicio obligatie sa va dea explicatii de ce persoana acolo angajata nu respecta legea. Poate ca aceasta institutie considera ca actiunile respectivului comisar sunt in conformitate cu legea. Cu privire la o posibila actiune in instanta, aceasta va fi sau nu admisibila in functie de motivele de fapt si de drept acolo invocate.
multumesc ptr raspuns domnule avocat, dar eu vroiam sa aflu altceva. mai exact daca instanta poate dispune aplicarea masurilor disciplinare prevazute in legea 118/1999 mai exact la art 76 si art.77
multumesc inca odata!