avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu un minor si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu un minor si partaj

as vrea sa stiu pasii care se fac pentru un divort cu partaj si minor
!) Formularea cererii de divort
2) Formularea cererii de partaj Sau Formularea concomitenta a celor doua cereri
Mai intai ar trebui rezolvata problema divortului si a custodiei minorului si numai dupa ramanerea irevocabila a sentintei de divort se poate introduce partajul.

In privinta divortului mergeti fie la notar, fie in instanta. Lamuriti problema custodiei, a locuintei minorului, numele pe care il veti purta, programul de legaturi personale cu minorul, pensia de intretinere.

Divortul nu va costa mult.
Rezolvati divortul si vedeti apoi cu partajul.
Aveti nevoie de multi bani pt partaj si nu are sens sa deschideti procesul decat la momentul oportun.
Ca o parere, costa mai putin daca le faceti pe ambele odata. Mai ales dpdv timp si nervi.
Cred ca, indiferent ca alegeti instanta sau notarul, ar fi bine sa le finalizati pe amandoua daca se poate.
Oricum, tinand cot ca aveti un copil, mai bine incercati sa va intelegeti si sa ajungeti la notar cu totul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort amiabil cu copil mare blueberry23 blueberry23 Buna seara, As dori sa stiu daca in cazul unui divort amiabil pot sa apelez doar la notar, si cam cat ar dura un asemenea proces daca tatal nu imi pune bete in ... (vezi toată discuția)
Custodie (incredintare) copil minor dupa divort mircea2020 mircea2020 In urma divortului, pe cale amiabila sau nu, din vina ambilor soti sau a unuia, prin instanta sau la notariat, stabilirea custodiei/incredintarii copilului ... (vezi toată discuția)
Divort daniella28 daniella28 buna ziua,sotul meu a depus anul trecut actele de divort,pana azi nici primul termen nu a fost.vreau sa stiu,cu actele depuse acum am mai putea sa facem divort ... (vezi toată discuția)