avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce inseamna \\"respinge actiunea ca neintemeiata\\"?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce inseamna "respinge actiunea ca neintemeiata"?

am avut un proces pt un teren cumparat cu acte de mana si m-am inteles cu propietarul sa il dau in judecata ca judecatoriia sa imim faca acte.Dupa un an si multe cheltuieli 4000 terenul si 2000 ,taxa timbru,expertiza, avocat etc.judecatoria respectiva mi-a dat un rezultat. RESPINGEREA ACTIUNI CA NEANTEMEIATE,intrebare ce inseamna acest rezultat si daca nu se putea da de la inceput ca nu mai cheltuiesc atatea bani ?
Cel mai recent răspuns: liliana11 , utilizator 16:59, 18 Februarie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hotararea instantei dovedeste ca prin actiune,actele de la dosar interventiile/intampinarile/
apararile partilor,dvs nu ati putut proba in conditiile legii temeiul legal prin care invocati drept asupra terenului
In raport de motivatia instantei,analizati oportunitatea atacarii hotararii la instanta superioara
Deci trebuie alt proces sau se continua acesta
va multumesc
Daca detineti probe indubitabile,acestea trebuiesc prezentate unei persoane specializate care sa se poata pronunta asupra relevantei acestora si daca se impune staruirea intr-o noua actiune temeinic motivata
Hotararea pronuntata de judecatorie se poate ataca la instanta superioara.

Instanta de fond a analizat cererea dvs prin prisma motivelor de fapt indicate, a probelor administrare si in functie de temeiul de drept pe care l-ati indicat, apreciind ca actiunea este neintemeiata.

Sfatul meu ar fi sa apelati la un avocat care sa studieze dosarul cauzei si sentinta pronuntata si care sa poata aprecia asupra sanselor dvs intr-o eventuala cale de atac pentru ca veti timbra obligatoriu cu 50% din taxa platita in fond.
Adica proprietarul nu putea sa va faca acte, nu era el proprietar?

Alte discuții în legătură

Intampinarea in procesul de divort tocalione tocalione cum arata o intampinare si care este folosul ei (vezi toată discuția)
X si y in anul 1990 intra intr-o relatie de concubinaj , in anul ... alexdav alexdav Viitorii soti , in anul 1990 intra intr-o relatie de concubinaj , in anul 1992 hotarasc sa cumpere apartamentul in care locuiau cu chirie , primit de la ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare-cumparare vivinka vivinka Buna ziua! Avem un proprietar al unui imobil cumparat prin Legea 112 / \'95 si o are in folosinta de 5 ani. Potrivit legii 112 el nu poate vinde casa timp ... (vezi toată discuția)